Новините в София: Най-важното за деня 14 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 март 2020 г.

Намален поток пътуващи на Централна автогара в София

Въпреки наложеното извънредно положение, пътуващи от и до Централна автогара София има, съобщава Нова ТВ. Прави впечатление, че повечето хора използват маски и ръкавици, но има и такива, които не си правят труда да стоят на метър разстояние от останалите. Категори1но не се наблюдава струпване на хора.

Летище София допуска само пътуващи

Летище София е взело мерки в съответствие с обявеното извънредно положение в България за борба с коронавируса, съобщава БТВ. Единствено пътуващи ще бъдат допускани на територията на двата терминала. Ще бъде мерена температурата на пътуващите на входовете, за да се гарантира безопасността на пътниците.

"Дженерали" с препоръки за завеждането на щети при Коронавирус

Дружеството предлага на своите клиенти дистанционно завеждане на щети СКЪПИ КЛИЕНТИ, Ние, Дженерали застраховане АД, като част от Generali Group, следим усложнената епидемична обстановка и искаме да Ви предпазим.

Втори смъртен случай от COVID-19 у нас

Почина настанения в „Пирогов“ 74-годишен мъж Въпреки продължителните реанимационни дейности днес е починал 74-годишния мъж, настанен в „Пирогов“, чиято съпруга беше първата жертва на вируса.

Столична РЗИ: Забранява се да работят фризьорските салони

Фризьорските салони на територията на София трябва да се затворят, съгласно заповедта на Здравния министър! Това заявиха категорично пред Столица.bg от дежурните телефони за COVID-19 на Столична Регионална здравна инспекция.

 Затвориха заведения в столицата, работили след забраната

Нощни заведения в „Студентски град“ и в центъра на столицата са нарушили забраната, наложена вчера и са отворили снощи. След проверка от на РЗИ и МВР, заведенията са били затворени и са им наложени актове, съобщава БНР.

Арестуваха 4-ма за неспазване на карантината

Четирима шофьори на тирове в Сливница са нарушили домашната карантина, която им е била наложена, става ясно от сутрешния брифинг на  оперативния щаб. Те са били арестувани и върнати в домовете си принудително. Мъжете, нарушили карантината, били открити в градско заведение.

Извънредно: При струпване на хора при касите затварят големите магазини

Ще се премине към моментално затваряне на големи вериги за строителни материали и техника, ако се констатира струпване на хора на касите, се изясни на извънредната среща на Министерски съвет.

Екипи на АПП дезинфекцират детски площадки, подлези, спирки (СНИМКИ)

От Столична община припомнят, че не трябва да се струпват деца Екипи на "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община започнаха да динфекцират детски площадки, спирки, подлези, публични пространства и Централна автогара, видя Столица.bg.

В София ще се доставят храни и лекарства за най-уязвимите

В столицата се организира доставката на лекарства и храни за тези, които са най-застрашени от заразата с корона вирус, споделя кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа.

Към 17:00 още 6 нови случая с Covid-19

Препоръките на щаба за дисциплина, хигиена и изолация остават. Изследвани са общо 157 в София, както и във Варна и Стара Загора.

Столичните университети отмениха кандидатстудентски изпити

Кандидатстудентските изпити от предварителната кампания бяха отменени от най-големите университети в столицата, съобщава Офнюз. Това решение е продиктувано от установеното извънредно положение в страната заради заразата с коронавирус.

Още 4 нови случая на заразени

Потвърдени са още 4 нови случая на заразени с коронавирус. Общият брой на болните вече е 41. Само от днес потвърдените случаи са 10.

Фризьорските салони все пак остават отворени

Това става ясно от актуализация в заповедта на Министерство на здравеопазването Салоните за красота биват изключени от списъка със забранени обекти, тъй като е установено, че клиентите посещават след записване на час, което не предполага струпване на хора.

Обектите, които ще затворят според заповедта на здравния министър

Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, която излезе в петък, за затварянето на редица търговски обекти с цел превенция от заразяване, се оказа доста спорна.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right