Новините в София: Най-важното за деня 14 март 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 март 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 14 март 2022 г.


В район "Витоша" организират акция за отговорно събиране на отпадъци

Продължава кампанията на район „Витоша“ за отговорно събиране на отпадъци, съобщават от районната администрация. Новата акция от кампанията ще се проведе на 2 април 2022г. Ще се включат всички квартали от района.


БУБА Баскет с трофея на турнира „София къп“

Отборът на БУБА Баскет спечели международния турнир за млади таланти „София къп“. В зала „Триадица“ момчетата на треньора Ивайло Желев единствени завършиха тридневните си мачове без загуба, а всичките им победи бяха с голяма разлика. Подгласници на шампионите станаха представителите на Тунджа (Ямбол), а с бронза останаха северомакедонците от Вардар (Скопие).

Премахнаха последните три незаконни постройки в Южен парк-трета част

Премахнати бяха последните три незаконни мобилни съоръжения и "Южен парк – трета част" бе освободен изцяло от незаконни търговски обекти. Това съобщиха от район "Триадица" в редовния си седмичен бюлетин.

Спецпрокуратурата разследва обществената поръчка за детската болница в София

С постановление на наблюдаващ прокурор от Специализирана прокуратура е образувано досъдебно производство за това, че длъжностно лице от Министерство на здравеопазването е нарушило и не е изпълнило служебните си задължения във връзка с възлагането и изпълнението на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за изграждане на Национална многопрофилна детска болница“. Това съобщиха от пресцентъра на покуратурата.

 

БАЗ и СЗБ: Подигравка с бизнеса! 118,84 лв. компенсации при 14 000 лв. сметка за ток

Представители на бизнеса се срещнаха с премиера Кирил Петков тази сутрин, за да обсъдят кризата и компенсациите. "Благодаря на бизнеса, че работи с нас, не се подавйте на паника и фейсбук, няма да свършат тези продукти, знаем, че цените се покачват, но трябва на базата на инфлацията под 10 %, а не в пъти", каза след срещата премиерът на България.

В София и страната: Отмениха продажбата на олио по 3,69 лв.

Войната за евтино олио в София и страната приключи! И не защото народът няма пак да се блъска и бута, а за да няма жертви. Далновидност проявяват от Кауфланд и отменят плануваната промоция на олио на 19 март т. г., събота, по 3,69 лв. за литър бутилка. А дали това временно "примирие" или завинаги е въпрос на манталитет.

Столичната библиотека открива филиал в „Овча купел“

В район „Овча купел“ ще бъде открит петият филиал на Столичната библиотека. Това е трета нова локация за последните шест години. Официалното откриване ще се състои на 16 март от 12:00 ч., съобщават от културната институция. Филиалът се намира на ул. „Петя Дубарова“, бл. 415, вх. А. Работното време ще е от понеделник до петък от 9:00 до 19:00 часа и събота от 10:00 до 16:00 часа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right