Новините в София: Най-важното за деня 14 ноември, 2019 г.

Ротондата Свети Георги в двора на президентството

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 ноември 2019 г.

Сидеров става независим общински съветник, ВМРО прави група с Борислав Иванов

Волен Сидеров става независим общински съветник като Борис Бонев в новия Столичен общински съвет. Другият представител на Атака Борислав Иванов, който влезе в СОС се присъединява към четиримата от ВМРО и правят група.

Джип премина жив плет, заби се и изкърти ограда в "Младост"

Излизайки от неправилното място директно се забива в оградата на тротоара. Късмет е спасил минаващи от там пешеходци от трагедия. Растителността, която е като ограда също не е попречила на шофьора да се спре.

Удар: Откраднаха чанта със 150 000 лв. от кола в "Лозенец"

Собственикът е бил в банка и е изтеглил огромната сума пари от банков клон. както шофирал забелязал, че гумата му е спукана. Докато я сменял неизвестните са задигнали чантата с парите и избягали.

Граждани търсят съдействие за спасяването на градинката до Арменската църква (СНИМКА/ВИДЕО)

Защо над 10 години тази детска площадка е допуснато да се превърне в сборен пункт за наркомани, пияници и проститутки? Защо?, питат в социалната мрежа членове на групата Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето. Според тях е недопустимо компетентните институции да нехаят за бъдещето на нацията и децата.

„Софийски солисти“ с грандиозен успех в Япония

Огромен успех отбелязаха „Софийски солисти“ по време на всичките 12 концерта, проведени до момента в Япония, съобщават от Дом на културата „Красно село“. На концерта в Йокохама присъстваха 2000  зрители. Залата, в която се проведе концерта, е една от най-хубавите в Япония. Открита е през 2001 г. „Софийски солисти“ бяха първите гости от чужбина на тази сцена.

Глобяват строители в Триадица, Оборище и Овча купел за замърсяване

Глоби са наложени на техническите ръководители на строителни обекти в районите "Триадица" и "Оборище". Те са санкционирани за липса на изградено устройство за измиване на ходовата част на строителната техника и не са направили плътна строителна ограда, с която да отделят пешеходните пространства от обекта.

50 лв. глоба за зимни гуми, сервизите в столицата дават часове след седмица

Шофьорите, които не са сменили летните гуми със зимни да си приготвят по 50 лв. Толкова е глобата, а утре е последният срок по закон. Който чака в последния момент, ще плаща! Гумаджийниците в София работят на пълни обороти и не могат да смогнат. За смяна на гумите дават час чак за след седмица. Проверка на Столица.bg установи, че най-рано подмяната може да стане на 22 или 23 ноември т. г. Който има достатъчно време може да се нареди на опашка и да чака, да му дойде реда по късна доба.

Младеж се вози безразсъдно на автобус 23 (ВИДЕО)

Младежът е извън автобуса, отзад и продължително се вози, стъпил до регистрационния номер. Вероятно силите му го напускат и в един момент той кляка. Шофьорът на рейса не е забелязал опасността, а видеото е снимано от движещ се отзад автомобил.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right