Новините в София: Най-важното за деня 14 октомври, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 октомври 2019 г.

Започва разширението на Околовръстното от Младост (ВИДЕО)

Започна подготовка за разширението на Софийския околовръстен път от столичния "Младост" към Цариградско шосе. Видео от дрон в youtube показва, че вече е започнало самото разширяване на трасето. Изпълнител на проекта е "ГБС - Инфраструктурно строителство".
Трасето е дълго коло 6 км, но значително ще облекчи трафикът и по "Александър Малинов". Сниманият участък е при Порше София Изток, уточнява авторът на видеото. Срокът за изпълнение е 910 календарни дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за строителство.
Проектът е на АПИ, а Столична община дари общински имоти, за да може да започне отдавна чаканото разширение.

Катастрофа между автобус на градския транспорт и кола на "Резбарска"

Катастрофа е станала преди минути на улица "Резбарска" между лека кола и автобус на градския транспорт с номер 100, съобщават водачи в социалната мрежа. На този етап няма данни за пострадали хора, щетите са само по машините.
Според свидетели рейсът е за гараж. Той удря автомобил "Пасат". Колата, в опит да избегне сблъсъка челно, се удря в светофара.
Има задръстване, защото автобусът е по средата на кръстовището.

Убийство на мъж в Костенец, трима са задържани

Убийство на мъж е станало тази нощ в Костенец, съобщава Нова телевизия, цитирайки източници от полицията. Човекът е бил наръган 6-7 пъти и е починал. Драмата е станала докато той е бил на маса заедно с бременната си приятелка и друг мъж. За последния се предполага, че е имал любовна връзка с бъдещата майка.
На този етап трима души са задържани.
По тялото на починалия са открити множество прободни рани.

Британец почина в София

Британски гражданин е починал в София, съобщава DarikNews. От полицията потвърждават инцидента, но отказват да обясняват дали става дума за футболен фен.
Тази вечер България домакинства на Англия на Националния стадион в мач за евроквалификациите. Градът е препълнен от запалянковци на гостуващия тим.
Прави се аутопсия на починалия чужденец, за да се разбере точната причина за смъртта, казаха от СДВР.
По-рано днес имаше информация за атаки срещу английски фенове в София.

Фандъкова: Ремонтираме основно ул. „Първа българска армия“ и продължаваме бул. „Илиянци“ (СНИМКИ)

След цялостния ремонт на ул. „Каменоделска“, продължаваме с основен ремонт на ул. „Първа българска армия“, както и изграждане на бул. „Илиянци“ от ул. „Беримирски извор“ до Северна скоростна тангента. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с граждани в район „Сердика“. Изградихме канализация и водопровод, за да можем да ремонтираме ул. „Първа българска армия“, каза също Фандъкова.

Кемпер ван за 48 000 евро на Sofia Motor Show 2019 (ВИДЕО/СНИМКИ)

Къща на колела или така наречения кемпер ван събра стотици почитатели на Sofia Motor Show 2019 в Интер Експо център в столицата. Моделът на Рено Трафик е превърнат в удобен и комфортен подвижен апартамент. С кухня, хол, спалня, баня и малка тоалетна.
Докато човек не го види е трудно да си го представи. Именно затова е добре да се отиде на автоизложението, което продължава до 20 октомври т. г. Цената на кемпера е между 45 000 и 48 000 евро в зависимост от обжавеждането в него. За пътуване той осигурява нощувката на четиричленно семейство и всички удобства.

Куриозна снимка в 604 провокира и разсмива (СНИМКИ)

Кухненски столове в бяло станаха повод за смях и коменатри за Столичния градски транспорт. Обзавеждането е снимано в един от новите автобуси, движещи се по линия 604, която е от Дружба до "Пирогов". Много от хората се вързаха на фотото, че тези столове са поставени, за да се ползват от пътниците.
Всъщност куриозната снимка е доста подвеждаща. Заблудата идва от препасаните колани за безопасност, които държат двата кухненски стола. Реално в градския транспорт е забранено транспортирането на мебели, а за по-обемен багаж се плаща допълнително.

По 2 лв. извинителни бележки за ученици в София

По 2 лв. вървят извинителните медицински бележки за учениците. Същото е цената и за отсъствия от детска градина. Това сочи снимка с надпис в столична поликлиника.
Децата пък трябва да направят сериозен избор, за какво да дадат 2 лв. - за закуска или за бележка. Таксата е от миналата година и подобен предупреждаващ надпис все още има в XXII поликлиника на ул. Николай Коперник, под "Плиска".

Врани атакуват столичани в Северния парк

Атака от врани са преживели столичани в Северния парк, съобщава "Фокус". Пернатите са замеряли хората с кестени, но до сериозни наранявания не се е стигнало.
Медията припомня, че през 2012 година имаше доста регистрирани случаи за нападение над хора от врани. Основно това ставаше около Инфекциозната болница в София, в центъра на града или около Съдебната палата. През 2018 година за подобен инцидент информация бе дадена и от "Света Троица".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right