Новините в София: Най-важното за деня 14 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 януари 2020 г.

Представят 5-годишен проект за по-чист въздух в София

В Столичната община ще бъде представен проект за подобряване качеството на атмосферния въздух за периода 2021 – 2026 г.   Бенефициент по проекта е Общината. Общата му стойност e 412 583,87 лв.

Във ВМА ще оперират хернии пред лекари и специализанти

На 3 и 4 април 2020 г. във Военномедицинска академия ще се проведе първото по рода си събитие „Sofia Hernia Days“, което се организира с подкрепата на Българско научно дружество по военна медицина и Българско хирургическо дружество.

Катастрофа между трамвай и патрулка на "Сливница" и "Христо Ботев"

Катастрофа между трамвай и патрулка е станала тази сутрин на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Христо Ботев" в София , научи Столица.bg. Инцидентът се е случил към 9.05 часа, няма пострадали, потвърдиха от СДВР.  Заради ПТП-то се бе образувало задръстване.

Иззеха 376 литра алкохол и 1400 литра нафта без документи от хотел в Боровец (СНИМКИ)

От хотел в Боровец са иззети 1400 литра нафта без документи за платен акциз, както и общо 376 литра високоградусов алкохол без български бандерол. Дизеловото гориво, установено от инспектиращите в два пластмасови съда, оборудвани с електрическа помпа, маркуч и пистолет за зареждане, е иззето от митническите власти, съобщават от МВР.

Конкурсът за Коледна украса скара Казичене и Кривина

Коледната украса скара кметовете на селата Казичене и Кривина, които са в район Панчарево. На кое селище украсата е по-хубава и коя ще събере повече гласове стана причина за невинна интрига. Скандалът започна, развихри се и заглъхна в социалната мрежа.

Протест на автоинструкторите затвори "Батенберг" (СНИМКИ)

Стотици учебни автомобили на инструктори блокираха центъра на столицата - започна националният протест на бранша, съобщават от bTV.   Заявката им е да затрудняват придвижването за цели 5 часа днес. Протестът започна от пл. „Батенберг“ и се очаква да затвори бул. „Цар Освободител“ и ул. „Раковски“ до площад „Независимост“.

Столична община започва подмяна на старите с екопечки от следващата седмица

Със заповед на кмета е сформирана работна група за анализ на сега действащия Механизъм за действия при прогнозни завишения на ФПЧ във въздуха Подмяната на старите печки на дърва и въглища с екологични започва през следващата седмица.

Фандъкова: Намаляването на трафика и паркирането са ни приоритет в следващите години

"Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците - доколкото законът ни позволява". Това каза пред БНР Йорданка Фандъкова - кмет на София, във връзка с повишаването на данъците за автомобили в столицата.

В София ще има зони без автомобили като мярка за по-чист въздух

До края на 2020 година трябва да е готова новата Програма за качеството на въздуха в Столична община 2021 - 2026, каза Йоана Христова В София ще се обособят зони без автомобили или т. нар. нискоемисионни зони. Това предвижда Столична община като една от мерките в новата Програма за подобряване на качеството на въздуха в столицата.

Направиха нов паркинг за 50 коли близо до пощата в "Надежда"2 (СНИМКИ)

Има направен нов паркинг за 50 коли близо до пощенски клон № 1220 в жк „Надежда 2“. Паркингът се намира между ул. „Република“ и ул. „Априлско въстание“, съобщават от администрацията на района.

Търсят ученици от София област да учат в китайски университети

И трите азиатски учебни заведения отпускат на българите стипендии от по 3000 евро годишно Пет абитуриенти от Софийска област могат да получат стипендии в китайски университети. Търсят се ученици, който да учат в Азия. Това написа на профила си в социалната мрежа областният управител на Софийска област Илиан Тодоров.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right