Новините в София: Най-важното за деня 14 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 юли 2021 г.

Напрежение в СОС: Отложиха доклад за строеж на жилищна сграда в Красно село

Нов скандал със страшна сила може да се разрази в Столичния общински съвет. За това предвещава доклад, който е внесен за становище в Комисията по икономика, собственост и дигитална трансформация. Вносители са Васко Тодоров от БСП и Веселин Калановски от Демократична България.
Става въпрос за общински терен, който се ползва като паркинг, а с докладът се предвижда там да се издигне нова жилищна 7-етажна сграда. След продължителна дискусия на онлайн заседание днес докладът бе отложен, тъй като се иска становище на районния кмет на Красно село Росина Станиславова и зам.-кметът по правни въпроси на Столична община.

Спукан водопровод на бул. "Симеоновско шосе": Образува се 25-метров воден стълб

Спукан водопровод причини неприятности на част от столичани. Образувал се е 25-метров воден стълб. А мястото на проблема е бул. „Симеоновско шосе”, съобщават от Нова телевизия.
От Столична община са обяснили пред медията, че екипите им започват да работят по отстраняването на повредата. Хората в квартала ще останат без вода за известно време.

След проверката на Здравната каса: Болница "Пирогов" с нов директор

Най-голямата спешна болница у нас -"Пирогов", вече има нов директор. Прекратен е договорът на проф. Асен Балтов. За нов началник е назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата. Причината за рокадите са резултатите от проверката на Здравната каса в спешната болница. Управителят на НЗОК предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка в "Пирогов". С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв. Това съобщават от Здравното министерство.

Има обвинен за убийството на жената в "Бояна"- живял с нея на съпружески начала

Вече има повдигнато обвинение на един от арестуваните вчера за убийството на жената в столичния кв. "Бояна", съобщават от bTV. Преди ден бяха задържани трима, но сама един остана в ареста. Това е мъжът, който е живял на семейни начала с жертвата. Той има няколко присъди, една от които за убийство.

4 години затвор за афганистанци, изнасилили 18-годишна във "Военна рампа" в София

Двама мъже, граждани на Афганистан са осъдени на 4 години "лишаване от свобода" по внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура. С присъда на Софийски районен съд подсъдимите М.Х. и У.Ю. са признати за виновни по повдигнатото им обвинение, като им е наложено общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години за всеки от тях, което те следва да изтърпят ефективно при първоначален строг режим.
На 15 октомври 2019 г. около 00.10 часа в гр. София, кв. „Военна рампа“ подсъдимият М. Х. - гражданин на Афганистан, действайки в съучастие, като извършител, с подсъдимият У.Ю. – също гражданин на Афганистан, се съвкупили с лице от женски пол – И.С.

Следващата седмица приключва ремонтът и пускат движението на "Каблешков" и "Луи Айер" (СНИМКИ)

Следващата седмица ще бъде отворено за движение кръстовището на столичния "Тодор Каблешков" и "Луи Айер". Това съобщи зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов.
Днес той направи поредната проверка на обекта и се увери в спазването на графика на строителство и качеството на работата. От вчера там започна асфалтирането и усилено вече се работи по пътното платно.
"Първоначално бе предвидено ремонтът на кръстовището "Каблешков" с "Луи Айер" да продължи около месец, но излязоха допълнителни инженерни мрежи в самото кръстовище. Отделно от това се съобразяваме с всичко около бъдещия габарит на продължението на булеварда, в посока "Черни връх", така че да не се налага на следващата година да има строителство и стеснение на движението", обясни инж. Джоргов.

Сноубордистката Александра Жекова очаква първата си рожба в края на септември

Сноубордистката Александра Жекова ще стане майка в кра яна септември т. г. Тогава известната спортистка очаква първата си рожба. Благата вест тя съобщи в социалната мрежа, цитирана от ladyzone.bg.
"С трепет споделям, че в моето коремче расте една малка планинка от любов, която очакваме да се покаже в пълната си прелест към края на септември. Прегръщам ви и пожелавам сърдечно тази радост на всички гнездещи двойки!", похвали се 33-годишната Александра към снимката, на която тя е на Пирин.

Екозанимание за децата в столичния Северен парк: Откриват зелен кът „Класна стая на открито“

В Северния парк, район Надежда-Столична община, ще осигури едно занимание за децата и те ще могат да се радват на зелен кът „Класна стая на открито“. Откриването е на 15 юли 2021 г., четвъртък, от 10:00 часа, вход откъм бул. „Никола Жеков“, до езерото.
Интерактивният кът е изграден и оборудван по проект, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда - 2021“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Общата стойност на проекта е 9 962.00 лв. Изпълнява две основни функции – първата – тематичен читателски кът (зелена библиотека) за деца и възрастни, втората – класна стая на открито.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right