Новините в София: Най-важното за деня 14 юли 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 юли 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 14 юли 2022 г.

30-годишен шофьор загина на Околовръстното в София (ВИДЕО)

30-годишен шофьор загина тази сутрин при тежка катастрофа на Околовръстното шосе в София. Инцидентът е в локалното платно на разклона за софийското село Лозен около 6.50 ч. тази сутрин. По първоначални данни водачът на лекия автомобил БМВ е загубил контрол върху управлението, след което колата се удря в изградената пасарелка и се запалва. Автомобилът се е разцепил на две и е напълно изгорял. Предполага се, че причината за тежкия инцидент е висока скорост.

В Бояна продължават снимките на новия български филм "Чума"

Снимките на новия български филм "Чума" в столичния квартал "Бояна" ще продължат до 15 юли, съобщават продуцентите на лентата. Филмът е по сценарий на Боян Биолчев, а режисьор е Иван Владимиров. В главната роля ще видим актьорът Свежен Младенов и младите актьори Матей Мичев и Евелина Бибова. Сценарият е вдъхновен от разказа на Йордан Йовков "През чумавото". Премиерата се очаква в първата половина на 2023 г.

Контактна мрежа падна върху влак на столичната гара "Подуяне"

Движението на влакове през столичната жп гара "Подуяне пътническа" е преустановено поради авария в контактната мрежа, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Инцидент се е случил днес, 14 юли, в 11:10 ч. При влизане на бърз влак от Бургас за София в гара "Подуяне пътническа", част от контактната мрежа провисва върху влака. Веднага е повикан екип на пожарната поради паднал върху трети вагон изолатор, от който е излизал дим, съобщават от НКЖИ.

С 250 евро е поскъпнал кв. м жилищна площ в София

С 250 евро е поскъпнал квадратният метър жилищна площ в София за година. През второто тримесечие скокът е с 80 евро за кв. м, съобщава bTV. Цените са рекордни с ръст от 21% на годишна база – доста над очакваните нива за тази година и стойност, каквато не сме виждали от 2008 г. насам, показва ново проучване на Bulgarian Properties.

През август обявяват местата в новата детска градина в Казичене

Новата сграда към детската градина в Казичене е почти готова. Остават само довършителни работи, а целта ни е през август да обявим новите места за прием. Това съобщи във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес на място провери сторителството на детското заведение в Казичене заедно с кметовете на район Панчарево Николай Гюров и на с. Казичене Григор Григоров.

В ареста остава жената, заплашила дете с нож край НДК

По искане на Софийска районна прокуратура жената, заплашвала с нож дете на столичния булевард "България" остава в ареста. Тя е привлечена към наказателна отговорност за закана с убийство на 10-годишното дете. Преди два дни на кръстовището на  бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Черни връх" жената заплашвала детето с опрян нож в него и крещяла. Около 16,40 часа обвиняемата С.П. се заканила с нож на малолетното момче. Патрулиращи полицаи чули виковете и веднага се намесили и предотвратили нараняване на детето.

Светна ремонтираният подлез на Румънското, чакат се асансьорите

Подлезът на Румънското посолство светна и вече е изцяло променен и обновен след ремонта, финансиран от Специализирания общински приватизационен фонд. Подземното съоръжение в район Средец минава под "М. Еминеску" и свързва "Шипченски проход" с "Цар Иван Асен II". А и от двете страни на подлеза има училища и е с най-голям трафик в зоната между район Слатина и Средец. Повече от 3 години подлезът беше в ужасно състояние и доста неприятен за преминаване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right