Новините в София: Най-важното за деня 14 юни, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 юни 2020 г.

Кандидат-студентски изпит по химия тече в Софийския университет

Преди час в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по химия за прием на кандидат-студенти за учебната 2020/2021 г., съобщава БНР. Още в ранните сутрешни часове имаше опашка от бъдещи студенти, очакващи да влязат в залите, подготвени за изпита.

Затварят за движение участък от Южната дъга на Околовръстен път

Във връзка с разширението на важната за столицата Южна дъга на "Околовръстен път" от днес, 14 юни, неделя, до 10 септември се въвежда нова временна организация на движение, съобщават от Пресцентъра на Столична община. Тя касае участъка между пътен възел „Младост“ при ул. “Бизнес парк София“ до ул. “Самоковско шосе“, който се затваря за движение.

Шест трамвайни линии със синхронизирани разписания за уикендите

Стартира движението на шест трамвайни линии със синхронизирано разписание през уикендите в София. Движението им ще е през 5 минути. Този начин на движение започна в събота, 13 юни. Това ще гарантира съкращаване на чакането по спирките през почивните дни.

През август пускат 8 станции от третия лъч на метрото

Първите 8 станции от третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през август, сподели инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД пред БНТ. Строителните дейности и монтирането на оборудването са приключили.

Положителен тест за коронавирус на медицинска сестра в столична детска градина

Една от медицинските сестри от персонала на детска градина 80 „Приказна калина“ в район Красно село е с положителен резултат от PSR тест за COVID-19, съобщават от Пресцентъра на Столична община. Утре, 15 юни, яслена група - А, в която е работила медицинската сестра, ще бъде затворена. На целия персонал на детската градина са направени изследвания с PSR тест, които са показали отрицателен резултат.

10 излекувани от коронавирус дариха плазма във ВМА(СНИМКИ)

ВМА отпразнува Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител с кампанията „БЪДИ ЕДИН ОТ НАС! ДАРИ КРЪВ – СПАСИ ЖИВОТ!”, съобщават от лечебното заведение. В акцията са взели участие пациенти на ВМА, които са били излекувани от новия коронавирус. Те са станали дарители на  реконвалесцентна плазма, която ще бъде използвана при лечението на други пациенти.

Плащат данъците в Столична община все по-често онлайн

Положителна тенденция е увеличаването на онлайн плащанията на местни данъци и такси в Столична община, съобщават от Дирекция "Общински приходи" на общината. По този начин се избягват опашките пред гишетата на общинската администрация. Според статистиката, през месец май онлайн са внесени 589 506 лв.. Това са с 377 хил. лв. повече от май месец миналата година.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 16 април 2024 г....

Времето на 16 април 2024 г.: Предимно облачно ще е днес в Софи. Сутринта температурата е около 13 градуса, максималната...

Прочети още keyboard_arrow_right