Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 април 2021 г.

В Люлин арестуваха чужденец, търгувал с български документи за самоличност

Чужденец е арестуван днес в столичния Люлин за фалшиви документи за самоличност. За полицейската акция съобщиха пред Столица.bg свидетели на задържането в Люлин 7.  В апартамента обитаван от чужденеца са открити голям брой документи за самоличност - български на чужди. Също така са иззети и заготовки за фалшиви лични документи. Най-вероятно чужденецът е търгувал с тях, като една част от българските са били изпращани в чужбина.

Националният оперативен щаб за борба с COVID-19 прекратява дейността си

Националният оперативен щаб (НОЩ) е разформирован, съобщиха от правителствената пресслужба. Не се съобщават мотивите за разпускането.  Припомняме, че щабът беше създаден със заповед на премиера Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година. От правителствената пресслужба обясниха, че НОЩ имаше за цел да организира и координира  действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация пандемия от COVID-19.

Ива Митева от "Има такъв народ" бе избрана за председател на 45-ото Народно събрание

Със 163 гласа "за" Ива Митева бе избрана за председател на 45-ото Народно събрание. Кандидатурата на от "Има такъв народ" бе приета от приета от 160 депутати в зала и 3 при дистанциноното гласуване. Поради липса на електронна система новите народни избраници гласуваха с вдигане на ръце.  Новият председател на парламента е работила като шеф на правната дирекция на Народно събрание.

Пеню Пенев пред Столица.bg: С опита си мога да бъда полезен като общински съветник в СОС

Доста години работя в общинската администрация, имам опит и добре познавам проблемите на София. Гледам напред и към развитието на града ни. С опита си мога да бъда полезен като общински съветник в СОС. Това сподели пред Столица.bg Пеню Пенев. Преди седмица Столица.bg писа, че той ще смени в местния парламент на София, станалият депутат Владислав Панев от "Демократична България".

В София започва първото заседание на новото 45-то Народно събрание

В София в 9 часа ще се открие първото заседание на новото, 45-то Народно събрание. Събитието ще се проведе в историческата стара сграда на парламента, над която стои надписът "Съединението прави силата", разказват от БНР. На официалното откриване президентът Румен Радев ще направи обръщение към народа и народните представители. Шестте политически сили ще представят приоритетите си. 

„Sofia Green Tour“ показва на чужденците едно различно лице на столицата

Едно по-различно и модерно лице на София виждат чужденците у нас, благодарение на велообиколките на създателите и доброволците от „Sofia Green Tour“. Организацията е факт вече десета година и предлага безплатни обиколки за чужденци с велосипед в околностите на София, разказват от БНР.   „Искаме да покажем, че сме в една от най-зелените столици на Европа. Записват се и начинаещи, и участници в ултрамаратони. Общото е, че обичат и искат да са сред природата“, разказа пред медията Стефан Косев, който е водач на групи на  Витоша. Доста често разбирането на чужденците за това, как трябва да се използват велоалеите, се разминава с представата за това на самите българи. Това обаче не пречи туристите да впечатлени от близостта на софийския център до зелени терени, гори, планина, отбеляза още Косев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right