Новините в София: Най-важното за деня 15 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 август 2019 г.

Гневен баща рани отец Иван с нож

Отец Иван е бил ранен при възникнал скандал в Нови хан в дома за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“, потвърдиха от МВР. Там дошли родителите на дете, което преди това поискало да бъде подслонено, тъй като непрекъснато го тормозели у дома.

Софиянец със западнонилска треска

Новите случаи на западнонилска треска са два, потвърди Националната референтна лаборатория, съобщават от здравното министерство. Единият заразен е мъж от София, на 41 години. Той е получил неврологични симптоми и е настанен за лечение в столична болница. Все още не се знае къде е станала заразата.

Потвърдено: Арх. Борислав Игнатов влиза в битката за кмет на София

Председателят на УС на Камарата на архитектите в България (КАБ) арх. Борислав Игнатов се кандидатира за кмет на София, потвърди той пред Столица.bg. Той е вторият официално обявен кандидат за управлението на столицата. 

9 бебета се родиха в общинската АГ Шейново на Голяма Богородица

Девет бебета се родиха днес в общинската АГ Шейново, научи Столица.bg. На празника Голяма Богородица само от 8 до 10 часа на бял свят се появиха 4 новородени. След това още 3 с операция и други две с нормално раждане. "Много жени искат да раждат днес на големия празник", с усмивка и удовлетворение коментираха от екипа на общинската болница.

64 новоинфектирани с ХИВ в София от началото на годината

С различни инициативи и безплатни изследвания ще протече лятната национална АНТИСПИН кампания от днес до 15 септември, съобщават от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. От 177 560 души, които са се изследвали от началото на годината за ХИВ, са регистрирани 147 случая на ХИВ-серопозитивни. Почти всички от тях са български граждани.

Глобяват мъжа, създал паника в метрото

Човекът, който стресна пътниците от метростанция „Сердика“ снощи, възпроизвеждайки случаен изстрел с газовия си пистолет, ще бъде глобен, съобщават от БТВ. Припомняме, че около 18 ч. младеж на 19 години е тичал, за да се качи на мотрисата и пистолетът му е паднал, възпроизвеждайки изстрел. Няма пострадали хора. Оръжието е законно притежавано, газов пистолет. Момчето работи като охранител в частна фирма.

Авария остави Герман, Горубляне и Дружба без ток

Скъсан кабел е причината Горубляне, Дружба и с. Герман да останат без ток.  Електрозахранващ кабел е бил прекъснат при извършени ремонтни дейности в сградата на столичното ВИК. На мястото на прекъсването са пристигнали аварийни екипи.

Подменят решетките в подлеза, в който пострада жена

Веднага ще бъдат сменени решетките в подлеза на бул. "България", при площад "Ручей", съобщава Нова ТВ. Още днес, 15 август, започва подмяната на опасните решетки в подлеза, в който вчера пострада възрастна жена. Припомняме, че кракът ѝ се заклещи в решетката. Ламарината е била пронизала глезена ѝ. На спасителите отнело един час, за да освободят крака на жената.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 16 април 2024 г....

Времето на 16 април 2024 г.: Предимно облачно ще е днес в Софи. Сутринта температурата е около 13 градуса, максималната...

Прочети още keyboard_arrow_right