Новините в София: Най-важното за деня 15 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 май 2022 г.

Снимка: Фейсбук, Велина Белева

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 май 2022 г.

50-годишен пострада при бой на фенове преди мача ЦСКА - Левски

50-годишен мъж пострада при сбиване между футболни фенове на ЦСКА и "Левски" около метростанция „Орлов мост“ в София, съобщи БНР. Полицията задържа привърженик за инцидента. На място е повикана линейка и на пострадалия оказана медицинска помощ.

Над 3000 се включиха във велошествието „София кара колело“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Емблематични български спортисти, заместник-кметът на София Мирослав Боршош, общински съветници и над 3000 граждани се включиха във велошествието из столичните улици и булеварди под мотото “София кара колело”. Още от рано сутринта пред Народно събрание започнаха да се събират желаещите да са част от инициативата, организирана за седма поредна година от „София – Европейска столица на спорта“, Центърът за градска мобилност и Столична община.

Трамвай излезе от релсите на "Македония", няма пострадали пътници

Трамвай дерайлира преди минути в центъра на София. За инцидента съобщи общинският съветник Методи Лалов във фейсбук. Няма пострадали пътници и хора. Електрическата мотриса е излязла то релсите при пресичането на бул. "Христо Ботев" към пл. "Македония". Причината е ПТП.

От бл. 127 в Надежда хвърлиха бомба на детска площадка с деца (СНИМКИ)

Мъж е хвърлил бомба на детска площадка, пълна с деца, н столичния  "Надежда" за преживения ужас на малчугани и родители сигнализира Столица.bg свидетел на потресаващата ситуация. Младият мъж е още по-възмутен от действията на служителите на второ РПУ, които са пристигнали след сигнал на родителите на спешния телефон 112. Инцидентът е станал в събота, 14 май т. г.,около 12.00 ч.  "Посред бял ден, детската площадка между блокове 127 и 129 в Надежда беше атакувана с бомба. По това време на нея играеха 7-8 деца до седемгодишна възраст, придружени от техните родители", разказа очевидецът.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right