Новините в София: Най-важното за деня, 15 март 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 март 2019 г.

Кубчета смениха перките само на пресечките по "Графа"

Каменни кубчета смениха перките на акули на ремонтираната ул. "Граф Игнатиев", съобщиха граждани пред Столица.bg. Изпълнителят на ремонта бързо се справи с задачата да подмени огграничители по травмайното трасе, след като кметът Йорданка Фандъкова нареди на главния архитект да се намерят варианти за по-гояма сигурност на гражданите в зоната. Кубчета са поставени само на пресечките на ул. "Граф Игнатиев". Това не е окончателен вариант. Ще има други ограничители, казаха пред Столица.bg от Столична община.

Ремонт в Люлин променя маршрута на трамвай 8

Маршрутът на трамвай №8 се променя за събота и неделя заради ремонт от спирка “Ж.п. прелез” до трамвайно ухо “Люлин”, предупредиха от ЦГМ. От 08.00 до 16.00 часа на 16.03.2019 г. събота и от 08.00 до 16.00 часа на 17.03.2019 г. неделя ще се извършва ремонт на релсовия път по маршрута на трамвайна линия № 8 в участъка от спирка “Ж.п. прелез” до трамвайно ухо “Люлин”.

Тържество и състезание за Тодоровден в кв. Бенковски

С голямо състезание с коне ще отбележат Тодоровден в столичния кв. Бенковски, район Сердика. Преди традиционни надбягвания на площада ще има официално откриване. На събитието ще присъства районният кмет инж. Тодор Кръстев, директорът на СДВР и представители на Столична община.

Камион изсипа бетонова тръба върху кола на Околовръстното

Малък камион изсипа голяма бетонова тръба върху лек автомобил на Околовръстния път при Люлин близо до отбивката за магазин Джъмбо. За инцидента станал преди минути съобщи очевидец в социалната мрежа. В инцидета е участвала още една кола, като две жени са откарани в болница с травми.

Нашествие: 8 бетоновоза между блоковете в Овча купел (ВИДЕО)

Осем бетоновоза влязоха в карето между блоковете 412 и 414 в столичния квартал Овча купел. Всички те имат една цел и това е строителният изкоп, в който през септември м. г. падна автомобил. Той е в непосредствена близост до бл. 412. Кофражът на изкопа е направен и днес ще се излива бетон, сигнализираха живеещи в двата блока. Строжът бе спрян със заповед на кмета и на РДНСК София заради инцидента от миналата година. При проверките тогава се установиха нарушение на три нормативни документа, казват притеснените хора от бл. 412.

Откраднаха над 100 растения от новата градинка в кв. Драгалевци (СНИМКИ)

Близо 100 растения бяха откраднати от новата градинка в кв. Драгалевци зад сградата на "Овергаз". От район Витоша съобщават за липсата на над 100 бр. Лигуструм, предназначени за жив плет. Оказва се обаче, че тази кражба не е първата.

Ремонт затваря част от ул. „Граф „Игнатиев“ за автомобили

Заради ремонтните се въвежда промяна в огранизацията на движение по  ул. „Граф Игнатиев“. От 16 март до 15 април се забранява влизането на автомобили с изключение на превозните средства от редовните линии за обществен превоз, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Кучешка площадка във Фондови жилища ще има до края на годината

До края на 2019 г. в столичният кв. Фондови жилища ще има кучешка площадка, научи Столица.bg. Наред с нея ще се изградят детска площадка и открит фитнес, съобщиха от район Сердика. Вече има избран терен и той е до бл. 216. От районната администрация са направили срещи и водили разговори с етажната собственост на още няколко блока в съседство, тъй като живеещите в зоната ще могат да ползват новите придобивки в квартала. В близост до планираните за изграждане съоръжения са още бл. 209, 213 и 212.

Във ВМА успешно оперираха бебе с рак на черния дроб

14-месечно бебенце бе оперирано във Военно медицинска академия. Момиченцето е било с хепатобластом (рядък тумор на черния дроб). В тричасовата операция са участвали хирурзи от ВМА и "Пирогов" под ръководството на проф. д-р Никола Владов. Бебето е преминало през продължителна химиотерапия, за да се намали тумора. „Операцията премина успешно и туморът е отстранен.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right