Новините в София: Най-важното за деня 15 март, 2020 г

Новините в София: Най-важното за деня 15 март, 2020 г

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 март 2020 г.

Аварийното звено в София напазарува на слепи (СНИМКИ)

"Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община отново помогна на граждани, които са в тежка ситуация заради наложените строги мерки за предотвратяване на разпространението на корона вирус в София. Нуждаещите днес са били хората от комплекса за незрящи в столичния Люлин. На тяхната молба за помощ светкавично се е отзовал екип на АПП. Заедно с представител на общността екипът е напазарувал хранителни продукти.

Хванаха 33-годишен наркопласьор в столичния "Яворов" (СНИМКИ)

Полицията задържа 33-годишен наркопласьор, който е разпространявал дрога в района на столичния квартал "Яворов". Мъжът е арестуван при операция на 13 март т. г. на "Национална полиция" в момента, в който продава наркотици, съобщават от МВР. От него и от автомобила му, с който се е придвижвал, полицаите са иззели 60 грама бяло прахообразно вещество, както и бучки, разфасовани в пакетчета и готови за пласиране. Извършеният полеви тест показва, че белият прах е кокаин.

БНТ 2 излъчва уроци за начален курс от вторник

БНТ 2 ще излъчва телевизионни уроци за учениците от началния курс от вторник, 17 март т. г. До понеделник сутринта училищата трябва да са направили организация за дистанционно обучение, обяви обарзователният министър Красимир Вълчев пред БНТ. Всички училища в страната остават затворени да 29 март т. г заради извънредното положение за епидемията от корона вирус. Това налага да се премине към дистанционно обучение.

От Националния щаб: 8 нови регистрирани с COVID-19

Осем нови заразени с корона вирус има в България. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски от Националния щаб срещу COVID-19. Във ВМА са изследвани 83 проби и от тях са установени 6 положителни пациента. В Националната лаборатория - 51 проби и 2 положителни. Във Варна 12 са изследвани и има една  положителна проба, която е потвърдена в Националната лаборатория. 16 изследвани и 16 отрицателни теста има в Стара Загора.

От вторник: Спират полетите от Испания и Италия, който се прибере е под карантина

Спират полетите от Испания и Италия в 24 ч. във вторник, 17 март. т. г. Всички които пристигнат с последните полети ще бъдат поставени под карантина. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков на брифинг след извънредно заседание на Министерски съвет. Всеки министър подробно обяви какви мерки се взимат в неговия ресор заради извънредното положение заради корона вирус у нас. Разговаряли сме с "България ер", ако се наложи да се извършат по-нататък полети да Испания и Италия, за да не оставяме наши сънародници, допълни Желязков.

Медиците на "първа линия" ще получат премии по 1000 лв.

По 1000 лв. допълнително към заплатите си ще получат всички медицински лица, които са "на първо линия" в борбата срещу корона вируса. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг. Министър председателят и президентът Румен Радев застанаха рамо до рамо в борбата срещу епидемията от COVID-19. Стана ясно, че държавата ще отпусне по 1000 лева допълнително към заплатата на всеки медик - лекар, лаборант, медицинска сестра или други, участващи в борбата с коронавируса.

Ексминистър и областен са сред доброволците за Александровска болница

Студенти и специализанти по медицина подкрепиха Александровска болница. Само за ден в болничното заведение, в което се настаняват заразени с корона вирус, на призива  се отзоваха 77 доброволци, съобщи skener.news. Всички те ще се включат в битката с COVID-19 и ще помагат на лекари и пациенти. Сред доброволците са бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев и бившия областен управител на Перник Ирена Соколова, уволнена от премиера Бойко Борисов заради водната криза в миньорския град.

Преустановяват се плановите ремонти на ЧЕЗ и "Софийска вода"

Със своя заповед Фандъкова преустановява плановите ремонти на ЧЕЗ и "Софийска вода", които биха довели до временно спиране на ток и вода. Целта е да се осигурят условия за оставане по домовете, включително за работещите от вкъщи, тъй като все повече фирми преминават към този начин на работа, когато това е възможно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right