Новините в София: Най-важното за деня 15 ноември, 2019 г.

трафик София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 ноември 2019 г.

До Първа градска: Шофьорка на такси отмъкна чантата на болна жена, източи ѝ картата

Болна от множествена склероза жена е била ограбена от шофьорка на такси до столичната Първа градска болница. Клиентката е пътувала в колата заедно с бебето си. Тя е останала без чантата, в която са били парите ѝ, документите и телефона. С помощта на съучастничка шофьорката е източила от дебитната карта на жената парите, с които тя е трябвало да храни бебето си през следващите две седмици.

Домашни кучета умират от отрова, разпръсната в "Манастирски ливади"

Домашни кучета умират от отрова, която неизвестни са разпръснали в столичния квартал "Манастирски ливади". Все повече животни са покосени в района. Една от жените, загубили домашния си любимец, е Светлина Маркович. Пред камерите на Bulgaria ON AIR тя разказа за ужаса.

Преместиха Мутафова от болница "Лозенец" в реанимацията на ВМА

Легендарната българска актриса Стоянка Мутафова и преместена в реанимацията на Военно медицинска академия. В болницата правят всичко възможно, за лечението на Мутафова.

Хулигани оставиха без бастун статуята на Пенчо Славейков

За пореден път хулигани атакуват статуите на Пенчо и Петко Славейкови на знаковия столичен площад. Този път обект на внимание е  синът Пенчо. Изчезнал е бастунът, на който фигурата се подпира, съобщава БГНЕС. Сега ръцете на Славейков стоят доста странно, все едно са сключени като за молитва.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 18-22 ноември

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Дете на 3 годинки е починало в столична болница

Детенце на три  години е починало в  столична болница вчера. Родителите обвиняват лекарите за неговата смърт, съобщават от bTV.   Здравният министър Кирил Ананиев е назначил проверка по  случая в трите болници, през което детето е минало. До сряда трябва да му бъде докладвано и ако настина се разбере, че има нарушение- ще има наказани.

От "Столичен електротранспорт" обясниха кой управлява стрелките на трамваите в София

"Столичен електротранспорт"-ЕАД изнесе разяснения дали настина стрелките на трамваите в града са стари и неподдържани. И как реално те се задействат-с копчета или ръчно от ватманите. Това се прави след публикувано в социалната мрежа становище на "Спаси София" преди дни, озаглавено "10 причини да искаме оставка и ново ръководство на Столичен Електротранспорт".

Спасиха мъж с мозъчен тумор след осем часа операция в "Иван Рилски"

41-годишният Божидар живее втори живот след осем часова уникална операция в болница "Иван Рилски". Благодарение на нея е отстранен мозъчен тумор с тегло над килограм. Подробности за рядката интервенция даде днес пред журналисти екипът от болницата, който я е извършил: д-р Емануил Найденов - неврохирург, доц. Станимир Сираков – неврорентгенолог, д-р Марин Пенков – неврорентгенолог и д-р Любомир Падарски – анестезиолог.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right