Новините в София: Най-важното за деня 15 юли, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 юли 2020 г.

В коритото на Владайска река: Намериха мъж в безпомощно състояние

 В коритото на Владайска река в София е намерен мъж в безпомощно състояние. Той е открит край булевардите "Сливница" и "Христо Ботев", на място са отишли екипи на Спешна помощ и на полицията. Това съобщават от Нова телевизия.

След щурма пред Партийния дом: Шестима задържани и трима ранени

Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов изнесе пред медиите информация за ранени и щети след снощния щурм пред входа на бившия Партиен дом в София. Разбра се, че има шест човека  задържани  и трима ранени. Пострадалите са двама полицаи, който са потърсили лекар след сблъсъците. Единият униформен е откаран в ИСУЛ, другият е с прорезна рана. Има ранен и млад мъж от протестиращите, информират от bTV. 

Промени в движението и забрана за коли заради ремонт на топлопровод по "Евлоги и Христо Георгиеви"

Промени в движението и забрана за влизане на автомобили по различните части на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в София. Причината е реконструкция на топлопровод, съобщават от Столична община.

Граждани и бизнес от "Средец" канени на обществено обсъждане за "Зелени улици"

Администрацията на район "Средец" кани граждани и бизнес на обществено обсъждане на инициативата "Зелени улици". Проектът планира да се направят пешеходни зони всеки петък от 19.30 часа до 18.00 часа на всяка неделя до 22 септември. Поканата е отправена към хората, които работят или живеят на ул. "Цар Иван Шишман" (от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Юрий Венелин") и ул. "Иван Вазов" (от ул. "6-ти септември" до ул. "Кузман Шапкарев").

От COVID-19 почина бившият национал по борба Николай Щерев

Бившият национал по бора Николай Щерев, който бе заразен с коронавирус, е починал рано тази сутрин. След положителна проба за вируса 33-годишния мъж бе приет в тежко състояние в болница. Неприятната новина съобщи легендарният Александър Томов, президент на клуба по борба "Левски". 

От 15 юли до 21 август без топла вода в четири квартала зарази ремонт на водопровод

Четири столични квартала- "Студентски град", „Дървеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“, от днес до  21 август ще са без топла вода. Това напомнят от "Топлофикация София" и дават причината за рестрикцията.

Добра вест: Откриха момчето с аутизъм и епилепсия, изчезнало при пороя в София

Добър финал за неприятна ситуация в София. Намерен е Валери -момчето с епилепсия и аутизъм, което изчезна при бурята в София преди седмица. Тогава проблемът за семейство Яневи бил двоен- унищожена къща от потопа и изчезнал по-голям син. За ситуацията и развръзката разказват от Нова телевизия.

СДВР: Скоро на още хора ще се повдигнат обвинения, провокаторите са установени

Имаме голям обем доказателствен материал и гледаме записи, коментира директорът Георги Хаджийски Столичната дирекция на МВР има голям обем от доказателствен материал за провокаторите на снощния протест, шести ден, в центъра на София. Снощи яха арестувани 6 души, които се опитаха да влязат в Народно събрание - Партийния дом.

Къде в София ремонтират улици и булеварди

Отвориха за движение, днес, изцяло ремонтирания участък и в двете посоки на основната пътна връзка с Бояна - ул. Даскал Стоян Попандреев, продължение на бул. България. Окончателно е завършено обновяването на трасето, което вече е с нова настилка, тротоари, бордюри, отводнителна система и ново осветление.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right