Новините в София: Най-важното за деня 15 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 юли 2021 г.

Голф влезе в супермаркет на Редута, няма пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Фолксваген Голф влезе в супермаркет в столичния квартал Редута, район Слатина. За щастие няма пострадали хора. За инцидента съобщиха очевидци пред Столица.bg., а видео и снимки бяха публикувани в социалната мрежа. Шофьорът се е забил вляво на входа  и само стабилната стена не е позволила да продължи навътре в магазина.

Причината за "гейзера" на "Симеоновско" се оказа аварирал водопровод на 95 години

"Виновник" за появилия се снощи "гейзер" на столичния булевард "Симеоновско шосе" се оказа 95- годишен аварирал водопровод. Водният стълб избухна около 18 часа вчера близо до квартал "Малинова долина".

Работещите в "Пирогов" излязоха на протест в защита на отстранения проф. Балтов

В защита на отстранения директор на болница "Пирогов"- проф. Асен Балтов, на протест пред сградата излязоха работещи в най-голямата спешна болница у нас. Медиците са категорични, че Балтов е страхотен професионалист. Те ще продължат да протестират колкото трябва, докато Балтов не бъде върнат на поста директор.

В село Бусманци ще има мобилен пункт за ваксини от 19 до 21 юли

Мобилен ваксинационен пункт ще бъде на разположение на жителите на село Бусманци и околните населени места в три последователни дни от 19 юли до 21 юли. Осигуряването му е по инициатива на кмета на Бусманци Калоян Стойнов с цел да бъдат улеснени хората, които искат да се ваксинират. Информацията оповестиха в социалната мрежа от администрацията на район "Искър".  

ДНСК: Строежът, затворил ул. "Осми декември" в Студентски няма проект, разрешителното е само за изкоп

Още дълго време, 5, 10 или 100 години, може да си стои затворен участъкът на ул. "Осми декември" в Студентски град и това предвещава огромният 30-метров изкоп, заради който отсечката е затворена вече 8 месеца. След сигнали на граждани и питането на инфлуенсъра Любомир Жечев в изборния 11 юли към политически лидери, от ДНСК днес изпратиха имейл до медиите с резултатите от извършената проверка.

От Министерство на здравеопазването оповестиха резултатите от проверката на "Пирогов"

Подробности от проверката на НЗОК в "Пирогов" изнесоха от Министерство на здравеопазването днес.  Заради големия обществения интерес и инициирания от бившия директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ сутрешен протест на служители, от министерството са изпратили до медиите данни от Протоколи за извършена проверка от НЗОК със заличени лични данни.

Жители на Княжево разкриха драскача на ремонтираната покрита спирка

Жители на Княжево успяха да разкрият, кой е авторът на вандалското драскане по стените не ремонтираната покрита спирка в квартала. Засега името на жудожничката се пази и не е оповестено в социалната мрежа. В средата на юни доброволци и местни жители, организирани от фейсбук групата "Княжевецъ" изцяло ремонтираха съоръжението и върнаха някогашния приветлив вид на емблематичната покрита спирка.  Исамо за по-малко от месец по чистите стени между огромните фотоси на някогашно Княжево бяха с драсканици.

Отново потече вода от 11 чешми в Природен парк „Витоша“

11 чешми в Природен парк "Витоша" са възстановени и от тях отново тече студена планинска вода. За новата придобивка съобщи председателят на "София- Европейска столица на спорта" Анатоли Илиев. За въстановяването на чешмите се заговори точно преди година при подписването на споразумение за сътрудничество между ПП "Витоша" и София - Европейска столица на спорта.

Изграждат най-дългия жп тунел на Балканите по трасето Елин Пелин - Костенец

Най-дългият жп тунел на Балканите ще е в България и край София. Съоръжението ще е с дължина 6,7 км и ще е част от жп трасето Елин Пелин - Костенец. Днес официално министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров даде старт на строителните дейности по проект за модернизация на железопътен участък Елин Пелин - Вакарел. Трасето е с дължина 20 км и е част от "Модернизация на железопътен участък Елин Пелин - Костенец". В реконструкцията на 20-километровата отсечка ще бъдат инвестирани 498 млн. лева по линия на две оперативни програми - "Транспорт и транспортна инфраструктура" и Транспортна свързаност".

Млади родители възкресиха някогашната Дама пред бл. 622 в столичния Люлин (СНИМКИ)

Класически подвижни игри от миналото възкресиха млади родители в Люлин. Те изрисуваха асфалта пред блока, за да осигурят забавление и движение за децата си и разбира се от трите най-пополярната е "Дама". Пъстроцветните игри впечатлиха живеещи и минаващи покрай бл. 622 в Люлин 6. А най-щастливи са децата, които щеподскачат като зайци върху цветнике кръгчета и квадратчета. Шарените рисунки на асфалта със сигурност ще привличат и малчугани от съседните блокове и микрорайони на Люлин.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right