Новините в София: Най-важното за деня 15 юни, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 юни 2019 г.

Починала жена след катастрофа на "Сливница" и "Ботев"

Катастрофа е станала рано тази сутрин на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Христо Ботев" в столицата в посока към Сточна гара. Сигналът за блъснат човек е получен в 7.56 часа, съобщи говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска, цитирана от "Фокус".
Линейката веднага е изпратена на място. Оказало се, че става дума за жена. За жалост тя е починала.

Катастрофа край Вакарел блокира движението на "Тракия"

Катастрофа е станала на магистрала "Тракия" при виадукта край Вакарел в посока Пловдив, съобщи "Фокус. Трафикът е силно затруднен. ПТП-то е в района на 20-22 километър. Колите се движат само в едното платно.
От КАТ предупреждават шофьорите да съобразяват скоростта си преди 20-я километър и да карат с повишено внимание.
На място има екипи на "Пътна полиция".

Карат към София полицаите, пострадали до Ябланица

Тримата полицаи, които пострадаха при катастрофата до Ябланица, се транспортират към ВМА- София. Единият е с опасност за живота, а другите двама са с по-леки наранявания, съобщиха от Центъра за спешна помощ в Ловеч, цитирани от БТА.
По-рано днес стана инцидент на пътя София-Варна между патрулка и лек автомобил. Колите са се ударили челно.
Мъжът, пътувал в лекия автомобил, е починал на път за болницата. Жената, която е била с него, е с фрактура и е в плевенска болница.
На мястото на инцидента продължава да има екипи на "Пътна полиция", които регулират трафика.

Шеф Андре Токев храни гладници на Женския пазар

Майсторът на кулинарията шеф Андре Токев храни гладни гърла на столичния Женски пазар. Там е разположен неговият камион за "стрийт-фууд"- Оryza. От петък до неделя от 11.30 до 16.30 часа всеки, които огладнее, може да пробва от чудесата на шеф Токев. Това са ястия от ориз със зеленчуци и с малко доматен сос. Може и с месо, може и без. Но едно условие е задължително- храната е без глутен и лактоза.
Камионът на Токев също е по-различен от останалите магазини на колела. Шеф Андре и хората му се опиват да бъдат екологично чисти. Работи се с опаковки, които са лесно разградими.

Директорът на Националния музикален театър Марияна Арсенова пред Столица.bg: Готвим спектакъл хитов колкото "Фантомът на операта" (СНИМКИ)

Близо 20 години Марияна Арсенова е сред любимите звездни гласове на Музикалния театър. Играла е главните сопранови роли в много от ударните заглавия на театъра- Елена от „Хубавата Елена“, Марица от „Графиня Марица“, Силва от „Царицата на чардаша“. Блести и в много мюзикъли- „Чикаго“, „Котки“, „Хелоу, Доли“. Има втора магистратура по музикално-сценична режисура.
Над три години е директор на Националния музикален театър. Пред Столица.bg Марияна Арсенова сподели трудно ли е да се прави касов спектакъл, как спечели доверието на колегите си и има ли роля, за която все още мечтае.

Акт за търговска верига заради смесване на отпадъци (СНИМКИ)

Голяма търговска верига от "Красно село" е глобена от Столичния инспекторат за смесване на отпадъци. Изпратена е покана за акт за установено административно нарушение на управителя на верига "СВА ЕКО маркет ООД", намираща се на ул. "Пирински проход" №47. От магазина са изхвърляли много кашони, найлони и отпадъци от опаковки в контейнерите за битови отпадъци.
Това е нарушение на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на основание чл.22, т.2 и 3.

Мъж обиколи Витоша с велосипед за няма и 4 часа

Днешната Обиколка на Витоша вече има и своите рекордьори. Александър Алексиев от клуб „Велораптър“ финишира за 3.55:44 часа. Така освен че има страхотно постижение, Алексиев защити титлата си от миналата година, като подобри с близо четвърт час собствения си рекорд на трасето. За мъжа това е трета победа от три участия в спортната проява.
При жените победата отиде отново при представителка на клуб "Велораптър". Христина Козарева отнесе конкуренцията с близо 26 минути разлика. Но едни 52 секунди я разделиха от поставянето на рекорд, съобщиха организаторите.

10 коли в "Хаджи Димитър" с нарязани гуми

Поредно рязане на автомобилни гуми имаше тази нощ в София. Това е втори такъв случай след като над 30 коли пострадаха от същото преди седмица в "Западен парк", съобщи bTV.
10 автомобила от "Хаджи Димитър" са посрещнали съботния ден с нарязани гуми. Унищожени са по две гуми на всяка кола. Извършителят е неизвестен. Част от возилата са били паркирани не по правилата, казват от медията.
Според хора от квартала в района има камера за видеонаблюдение. Тя обаче от месец не функционирала.

Два инцидента с туристи на Витоша

Два инцидента с туристи е имало на Витоша през вчерашния ден. Най-напред мъж е получил травма на глезена около Боянския водопад. Вторият инцидент е с паднало от морена момиче в района на Златните мостове, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК, цитирани от "Фокус". Момичето е получило травма на гърба.
Спасителите напомнят, че Боянският водопад е любима дестинация за туристите. Но пътеката там е стръмна и на места има доста коренища. Заради това често има сигнали за хора с различни травми на краката.

Още интересни неща от утрешния 16 юни може да намерите- ТУК

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right