Новините в София: Най-важното за деня 15 юни, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 юни 2020 г.

Жестокост в София: Задържаха пенсионери от "Враждебна" за убийство на коте

Двама пенсионери от столицата са задържани за убийство на коте. Случаят стана известен след поместен в социалните мрежи клип, заснет от момиче на 12 години, разказват от Нова телевизия. На кадрите се вижда как възрастна жена от "Враждебна" бие с пръчка в двора си котка. Вижда се и как и съпругът ѝ също удря животното.

Затвориха "Цар Освободител" и "Батенберг" заради протест на превозвачите от туризма

Част от центъра на София е затворен заради протест. Този път недоволството е на автобусните превозвачи от туризма. А блокираните трасета са пл. "Александър I" и бул. "Цар Освободител“ между бул. „Раковски“ и сградата на Министерски съвет в София. Това съобщиха от bTV. Около 120 автобуса се очакват да се включат в протеста според  Радка Мандилова, един от неговите организатори.

В столичната 80 ДГ: Тестват 12 деца от яслена група за COVID-19

Тествани за коронавирус през днешния ден ще бъдат 12 деца от яслена група А в столичната 80-а детска градина. Малчуганите са контактни на медицинската сестра, която се оказа с положителен PCR тест за заболяването, обясни директорът на детското заведение Нина Иванова, цитирана от БНР.

Лили Иванова отложи концертите си в София и страната за догодина заради COVID-19

Примата на родната популярна музика Лили Иванова мести обявеното си за тази година турне в София и останалите големи градове за следващата година. Това се появи като информация на официалната страница на певицата във Фейсбук.

Глоби за продажби на открито по "Дондуков", "Мадрид" и "Васил Левски" (СНИМКИ)

Екипи на Столичен инспекторат - "Оборище" направиха проверка за неразрешена търговия на открито. Периметърът на проверката бе бул. "Васил Левски", бул. "Мадрид" , бул. " Княз Ал. Дондуков". Трима "изгоряха" заради продажби по тротоарите на малотрайни продукти без разрешение.

В "Александровска": Оформиха тялото на пациент, отслабнал със 70 кила

Уникална по своята същност операция бе извършена  в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Александровска болница. Мъж, отслабнал със 70 кг. за две години, потърсил услугите на специалистите още преди година. Тогава му е направена Белт липектомия.

Акушерки и доброволци търси Първа АГ "Света София" в столицата (СНИМКИ/ВИДЕО)

С перфектен режим на работа и железни мерки срещу COVID-19 продължава да функционира общинската Първа АГ болница "Света София", видя Столица.bg. Болничното заведение обаче се нуждае от добровлоци за санитари и акушерки. В момента са намерили оптималната формулата на работа, но наистина имат нужда от подкрепа.

Стълб на улично осветление размаза автомобил в Бъкстон (СНИМКИ)

Стълб на улично осветление падна върху лека кола в София. За щастие няма пострадали хора и щетите са само материални. Автомобилът е с премазана предница. За случая сигнализираха граждани пред Столица.bg и изпратиха снимки.

Автобус по 314 блъсна 12-годишно дете с тротинетка в Младост

В "Пирогов" оперират момчето, за да спасят пострадалото му краче 12-годишно дете е блъснато от автобус на градския транспорт в София. Малчуганът е с премазан крак и веднага е откаран в "Пирогов". Детето е минало през противошокова зала и веднага е откарано за операция. В момента хирурзи го оперират, за да спасят крачето му.

Спират водоподаването в Люлин 5, Витоша и Драгалевци

Планови ремонти на „Софийска вода“ на 17 юни, сряда, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

Тежко е състоянието на блъснатата в Самоков жена

Жената, която беше прегазена от 24-годишен шофьор в Самоков, продължава да е в тежко състояние, съобщава НОВА. Дъщеря ѝ споделя, че сърцето ѝ е спирало, но лекарите са го връщали в ритъм. В момента е в медикаментозна кома, не можа да диша сама. Счупванията са много и по цялото тяло.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right