Новините в София: Най-важното за деня 16 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 април 2021 г.

Придобивка: Метрото до "Горна баня" ще вози пътници от 24 април (СНИМКИ)

От следващата събота- 24 април, ще заработят 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. Така един от големите райони на София става част от метромрежата. А столичаните, които ще пътуват с подземната железница, ще са 500 000 на ден. Хубавата новина съобщи в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Ротвайлер без повод и намордник нападна и уби друго куче в Лозенец

Собственик на ротвайлер, убил друго куче и нападнал стопанката му в столичния район Лозенец, е санкциониран от Столичен инспекторат. Инцидентът  е станал на площад „Журналист““. Кучето е порода „Ротвайлер“ и е било без повод и намордник. Ротвайлерът е нападнал друго   куче, за съжаление с фатален край, обясниха от Инспектората. Собственичката на нападнатото куче, която го е разхождала,  също  е  нахапана. За установените нарушение е съставен акт за установяване на административно нарушение на собственика на домашно куче.

В столично заведение спазват дистанция с огромни плюшени мечки

Заведение на столичната улица „Оборище“ отвори врати по оригинален начин. Огромни плюшени мечета на масите пият кафе, пушат дори пури и правят компания на клиентите, съобщи Нова телевизия. Мечетата осигуряват компания, но и показват на столичани, че е важно да се спазва дистанция в дните на пандемия. Собственикът на заведението Марко Стойчев сподели, че играчките са пристигнали от Франция. Клиентите на заведението одобряват идеята на собственика. Играчките повдигат настроението и будят усмивки у столичани.

Арестуваният полицай в София бил задържан с кокаин и топка марихуана

Полицаят, който бе арестуван в "Студентски град", бил заловен с кокаин и топка марихуана, стана ясно на брифинг на Софийска районна прокуратура и Министерството на вътрешните работи. Мъжът бил спрян за проверка в района на НСА, докато шофирал лек автомобил. Полицаят признал, че носи в себе си наркотици. Служителите на реда го обискирали и във вътрешния му джоб намерили кокаин, а в подлакътника в колата - топка марихуана.

В София детските градини ще работят без почивка през лятото

През летните месеци детските градини в София ще работят без почивка, твърдят от "Монитор". Най-вероятно учебните заведения ще бъдат  със сборни групи. Няма да има досегашната практика с дежурни градини. Но родителите ще трябва да уведомят за присъствието на децата им за всеки един от летните месеци.  Облекчението за родителите идва, след като за последната година малчуганите на няколко пъти оставаха у дома заради затварянето на градините. 

Атракция за столичани: Ретро трамваят става цирк на колела

Любимият на столичани ретро трамвай ще се превърне в истински цирк на колела. Всеки, който се качи утре в ретро бижуто, ще се наслади на великолепни танцови изпълнения, жонгльори, клоуни и още други забавления. За прекрасната инициатива разказват от Нова телевизия. 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right