Новините в София: Най-важното за деня 16 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 август 2019 г.

Вече можем да плащаме изравнителните сметки за парно

Вече можем да плащаме изравнителичани могат да плащат изравнителните сметки за парно и топла вода от днес. Ако имат надвзети суми, също вече могат да ги получат. 3% отстъпка ще получат клиентите на "Топлофикация-София", които платят до края на месеца. До 15 септември сметките ще се плащат без лихва, съобщава БНР.

И втората операция в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е успешна

Пациентка на 61 години беше опрерирана в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на 15 август, веднага след успешната интервенция на мъж на 54 години с аневризма. Жената също е била с опасна аневризма, която вече е била обработвана, но въпреки това е била готова да се спука.  Първото третиране е било от доц. Сираков по спешност. Койловете, които е използвал, облекчили за момента положението.

Район "Кремиковци" с доброволна акция по почистване

Район "Кремиковци" организира почистване на всички населени места, попадащи на територията му. От районната администрация са планирали дати за всяко от местата. Почистването ще започне в събота (17 август), от 09.00 часа, от парк "Кремиковци" и зелената площ между алея "Горски път" и алея "Металург".

Обвиняват шестима за разпространение на фалшиви пари

Шестима души са привлечени към наказателна отговорност за разпространение на фалшиви евро банкноти. Те са заловени при спецакция на Специализираната прокуратура и ГДБОП на 14 август в София и Сандански, съобщават от МВР.

Планирани прекъсвания на електрозахранването в София от 19 до 23 август

ЧЕЗ осъществява инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Разчистват събореното гето в Илинден, 42 души са настанени в приют (ВИДЕО)

Продължава разчистването на останките от незаконни постройки в гетото на столичната улица Суходол 3 в район Илинден. В понеделник там започна премахването на къщите. Процесът стартира през 2017 г. и поетапно се премахваха.

До 10 дни ще е готов новият проект за Западен парк

Извиних се на хората от квартала. Зная, че им причинихме голямо неудобство с реконструкцията на Западен парк, защото имаше проблеми с проекта, каза кметът  на София Йорданка Фандъкова пред журналисти. При инспекцията на новото спортно игрище в район Илинден тя коментира строителната сага на Западен парк. Завършването закъсня с почти година.

Липсата на кадастрална карта бави строежа на училище в Студентски град

Спряно е плануваното през 2000 г. застрояване на дворовете на НСА, Минногеоложкия, Техническия университет и УНСС Следващата година се предвижда изграждането на училище в Студентски град. Благодарение на министъра на образованието Красимир Вълчев вече има два терена. Това заяви кметът на район Студентски Димитър Дилчев в интервю пред телевизия Bulgaria ON AIR. Засега обаче имало процедурни проблеми, не толкова с терените, колкото заради липсата на  кадастрална карта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right