Новините в София: Най-важното за деня 16 декември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 декември 2019 г.

До 5000 лв. глоба за столичанин, изхвърлял боклук във Факултета

Глоба до 5000 лв. заплашва столичанин, който с камион е изхвърлял боклуци в кв. Факултета. Той е хванат на място от служители на Столичен инспектора. Случаят е от събота на ул. "Братска дружба" в столичния квартал Факултета.

В столичния квартал "Гоце Делчев": Бой между шофьори на тролей и лек автомобил

Поредна проява на агресия между шофьори в столицата. Водач на тролей се е нахвърлил с юмруци върху шофьор на автомобил. Инцидентът е станал в неделя след обяд в столичния квартал „Гоце Делчев”. За случката разказват свидетели, цитирани от bTV. Именно гражданите са подали и сигнал на 112 за ситуацията. Дошли са на място и екипи на полицията. Според присъстващите обаче те са казали, че нищо не могат да направят. 

Сигнал за бомба евакуира Съдебната палата

Сигнал за бомба изпразни Съдебната палата в София. От сградата са евакуирани магистрати, служители и граждани, съобщи Нова телевизия. Сигналът е подаден в 8.55 часа. Детски глас е съобщил на телефон 112, че в сградата има поставено взривно устройство.

 Смрад, боклуци, бездомници и роми тормозят живеещите в "Захарна фабрика" (СНИМКИ)

За проблемите в квартала алармираха от Инициативен комитет пред Столица.bg Столичният квартал "Захарна фабрика" се е превърнал в градска тоалетна. В зоната около Кризисния център за настаняване на бездомни се носи смрад, разхвърляни са боклучи, а скитници окупират през деня пейки и градинки.

Опасен респираторен вирус е изпреварил грипа в София

В София има вече респираторен синцитиален вирус. Той е вторият почти толкова опасен за децата, колкото и грипният вирус, обясни пред БНТ професор Тодор Кантарджиев. Вирусът причинява инфекция на най-малките въздухоносни пътища на белия дроб. Миналата седмица са регистрирани два случая в София. Професорът обясни, че този вирус протича обикновено заедно с грипа, но сега го е изпреварил.

Адвокат: Проверката за смъртта на 3-годишния Алекс е на база преправени документи

 След смъртта на 3-годишния Александър в София, чиито родители твърдяха, че не са получили бърза и адекватна медицинска намеса, беше назначена проверка. Резултатът от нея оневини лекарите. Какво смята да предприеме в бъдеще семейството обясни пред bTV адвокатът на родителите София Николова.

Възстановяват автобусната спирка на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"

Възстановява се постоянното местоположение на автобусната спирка на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, на 100 метра назад от настоящото местоположение. Това ще стане от утре- 17 декември от 04.30 часа натам

В "Иван Рилски" представиха супер модерен метод за лечение на епилепсията

В топ 4 в света се нареди Центърът по функционална и епилептична хирургия в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” след като получи специален апарат и софтуер – дарение от Българската Коледа. Благодарение на него стана възможно да се извършва едновременно изследване с магнитен резонанс и електроенцефалография.

 Благотворителен базар за люлки за деца с увреждания

Благотворителен базар ще има утре вечер, 17 декември т. г. в музея "Земята и хората" в София. Той се организира от фотографа Анна Йончева. Средствата са за поставяне на люлки за деца с увреждания на детските площадки в столицата. Това е втората фотоизложба "Различните деца на България".

Нова версия за трагедията на столичния бул. "Вапцаров"

Съученичка на момичетата твърди, че са минали по пешеходната пътека Нова версия има за трагедията на столичния бул. "Никола Вапцаров" в петък вечерта. Тогава две момичета от Природо-математическата гимназия бяха блъснати от джип. Едното почина на място, а другото, със счупен крак, бе оперирано в "Пирогов".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right