Новините в София: Най-важното за деня 16 май, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 май, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 май 2020 г.

В Захарна фабрика са готови за протест, настаняват в бл. 48 60 от Виетнамските общежития

Живеещи в кв. "Захарна фабрика", район Илинден са готови на протест, ако 60 души от Виетнамските общежития бъдат настанени в бл. 48 до Кризисния център в квартала. За организиране на недоволството съобщиха хора от Инициативния комитет на "Захарна фабрика" пред Столица.bg. И в момента имаме жандармерия, за да се спазва реда. Ако тези хора ги настанят тук, става ужасяващо за живеене, оплакаха пред Столица.bg живеещи в квартала. Бл. 48 е почти залепен до бл. 37. В квартала има много млади семейства с малки деца.

Фейсбук група спаси рибите в езерото в Северния парк в "Надежда" (ВИДЕО/СНИМКИ)

Рибите в езерото в Северния парк вече са спасени и преместени в подходящ водоем. Сигналът за измрели риби бе подаден от фейсбук групата "Безумията в София" до район Надежда, на чията територия се намира Северният парк. От местното кметство веднага са се задействали и вчера над 50 от оцелелите риби бяха преместени от езерото в Северен парк в общински водоем в близост до с. Волуяк и с. Мрамор, съобщиха от "Надежда" в социалната мрежа.

Лора Караджова роди в общинската Първа АГ "Света София"

Дъщерята на фронтменът на "Сигнал" - Лора Караджова роди второто се дете в общинската АГ "Света София" в столицата, научи Столица.bg. Малкият юнак се казва Матео и се появи на бял свят вчера. Бебето е с шампионските 3,1 кг. Бебето е плод на любовта на Лора Караджова и диджей Марсел Рохас. Родителите изказаха своите благодарности към лекарския екип, в чиито ръце Матео пое първите си глътки въздух.

Пиян се обърна на таван на Цариградско на разклона за Дружба

Автомобилните каскадите в София не свършват и днес бе регистрирана поредната. Лека кола се обърна на тават на Цариградско шосе на разклона за "Дружба". Инцидентът стана около 9 часа сутринта. Публикувана в социалната мрежа снимка предизвика ироничен коментар. "Малко кит и спрей и е като нова, пък може и кабрио да е решил да я прави", шегува се гражданин. За пострадали хора в катастрофата не се съобщава.

Отварят млечните кухни в София от понеделник

Млечни кухни и Комплекси за детско хранене в София се отварят от понеделник, 18 май т. г., съобщиха от Столична община. Заведенията, който осигуряват калорична, разнообразна и здравословна храна за най-малките столичани бяха затворени заради епидемията от COVID-19.

Около 40% от заведенията в столицата са отворили

Само 35-40% от заведенията в София са отворили. Останалите нямат градини, а пък и не всички с открита площ са заработили. Това съобщи пред БНТ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. ДДс-то се намалява за хотели и ресторанти от 1 юли т. г. след като от бранша се срещанаха с премиера. Всъщност ресторанти и хотели са най-потърпевши от епидемията от коронавирус. Те бяха затворени на третия час от обявяването на извънредно положение на 13 март т. г.

9102 са приети в детски градини и ясли в София, проблемът остава за най-малките

9102 деца в София са приети в ясли и детски градини на първо класиране. Второто класиране е до 30 май т. г. и малчуганите кандидатстват за 3048. Извън детските заведения в столицата остават 4863 деца към момента. Приетите на първото класиране малчугани, ако не бъдат записани до 29 май т. г. всяка следващо влиза. Приети са всички 5 и 6-годишни, потвърди зам.-кметът по образование и култура в Столична община д-р Тодор Чобанов.

Сатиричният с първа постановка на открито в двора на 6-о училище

Сатиричният театър е в трескава подготовка и организация за първото си представление на открито. Сцената и зрителите ще се позиционират в двора на 100-годишното Шесто основно училище "Граф Игнатиев" на ул. "6-ти септември". Цената на билетите ще е между 10 и 15 лв. Добрата новина съобщи директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

23 от 37 заразени с коронавирус за последното денонощие са в София

Новите случаи на заразени с коронавирус за последното денонощие са 37, а от тях 23 са в София. Общият брои на инфектираните в столицата вече е 923. Само 10 от новите са настанени за лечение в болници, а останалите заболели са с леки симптоми. Това съобщи директорът на Института по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щам на редовния брифинг тази сутрин.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right