Новините в София: Най-важното за деня 16 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 май 2021 г.

Брейк шоу зарадва столичани в центъра на София (СНИМКИ)

Брейк шоу в центъра на София зарадва софиянци в неделния ден. Танцьорите от най-новия олимпийски спорт бяха част от големия спортен празник на новите градски дисциплини, организиран от „София – европейска столица на спорта“.

Шефът на „Пирогов”: Ще има нужда от трета доза ваксина срещу COVID-19

Шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов сподели, че в София и страната ще има нужда от трета доза ваксини. Той гостува в предаването „Неделята на NOVA”. Според думите му ефективността на еднодозовата ваксина е по-ниска отколкото на РНК ваксините. Пандемията от коронавирус няма да свърши до края на годината. Ще продължи и следващата. Няма да е с толкова жертви, но със сигурност ще продължи, категоричен бе Балтов.

Измиха транспортния тунел на бул."Царигродско шосе"

Транспортният тунел на бул."Цариградско шосе" беше измит тази нощ, съобщиха от Столичен инспекторат. След създадена организация, тунелът беше почистен в нощна смяна  поради интензитета на трафика в столицата. От инспектората обясниха, че дейността беше извършена от фирмата, отговаряща за район "Средец". На терен беше извършен контрол за качеството от инспекторите на столичния район.

Катастрофа на изхода на Русе в посока София отне живота на двама младежи

Жестока катастрофа на изхода на Русе в посока София отне живота на 22-годишно момче и 18-годишно момиче. Инцидентът е станал около 4,30ч. сутринта, съобщи БНТ. Автомобилът с русенска регистрация буквално е влязъл под ремаркето на молдовски тир. Той  е бил спрял в аварийната лента до близката бензиностанция.

В София и страната: Не се изисква PCR тест за карантинираните зрелостници

В София и страната държавните зрелостни изпити за дванадесетокласниците тази година са на 19 и 21 май. Контактните трябва да се придвижат до изпитните зали с личен транспорт. Не се изисква отрицателен PCR тест. Квесторите на карантинираните абитуриенти трябва да са ваксинирани.

За 7 часа: Десетки доброволци изчистиха тавана на кино „Влайкова“ в София (СНИМКИ)

Десетки доброволци от София, екипи на АПП и Столична община вчера чистиха тавана на кино „Влайкова“. На най-старото кино в столицата, което се намира на ул. Цар Иван Асен II, вече може да се направи  ремонт на течащия покрив. Таванът е опразнен. Няма и следа от праха, трупан с години върху тонове боклуци.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right