Новините в София: Най-важното за деня 16 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 16 май 2022 г.


След мача: 12-годишен пострада, вандали чупиха прозорци на стадион "Българска армия"

Неизвестни вандали са счупили прозорците на един от входовете на "Българска армия", както и прозорците на офисите на втория етаж, които се помещават в сектор "А" на стадиона на ЦСКА, съобщи БТА. Това се е случило след края на финалния мач в турнира за купата на България между "червените" и Левски, спечелен от "сините" с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски".


Жители на Обеля протестират срещу презастрояването в квартала

Пореден протест срещу застрояването в столичен квартал. Жителите на "Обеля" се обявиха срещу изливането на бетон в междублоково пространство до бл. 260, съобщи БНТ. Теренът, който е в близост до детска площадка, е бил ограден ударно за 40 минути миналата седмица, разказаха живущите в квартала. На мястото предстои да бъде построена нова жилищна сграда. Казусът се влачи вече с години - през 2020г. живущите успяха да спрат временно строежа, но сега строителните работи започват отново.

Избраха изпълнител за ремонта на тунела към "Люлин"

Ремонтът и рехабилитацията на тунела към ж.к. „Люлин“ по бул. „Царица Йоанна“ ще се извърши от строителна компания „Джи Пи Груп“, съобщава "Сега". От изданието напомнят, че ремонтът на "Граф Игнатиев" и прилежащата ѝ Зона 2 беше извършена от същата компания, а сроковете и качеството на изпълнение предизвикаха трайното недоволство на столичани.

Клуб „Млад екскурзовод” по следите на историята и културата на София

Историята и културата на София са тема на проекта на фондация „Детето и фолклора“, подкрепен от програма „Европа“ 21 на Столична община и изпълнен с партньорското участие на 19 СУ „Елин Пелин“ и район „Красно село“.

СДВР за бомбата на детска площадка в Надежда: Образувана е преписка във Второ РПУ

Във Второ РПУ на Столичната полиция е образувана преписка по случая с хвърлена бомба на детска площадка в Надежда. Това съобщиха от СДВР пред Столица.bg.


Откриха Център по мехатроника и чисти технологии в ТУ - София

Национален център по мехатроника и чисти технологии беше открит в Техническия университет в столицата. Сред официалните гости на церемонията беше кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщават от Столична община.

МОН с искане протестът на превозвачите в София да не пречи на матурите

Градският транспорт в София да работи с нормалния си график поне до 8:30 часа на 18 май, настояват от Министерството на образованието и науката. Искането е свързано с провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, който съвпада с протеста на превозвачите.

Разкриха нелегална фабрика за цигари (СНИМКИ)

Разкрита е фабрика за нелегално производство на цигари, съобщиха от пресцентъра на МВР. Открити са машини и голямо количество суровина. Обектът е в индустриалната зона на Ботевград. На място е зам.-директорът на ГДБОП Явор Серафимов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right