Новините в София: Най-важното за деня 16 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 март 2020 г.

В Столична община: Районните кметове наредиха дезинфекция на етажните собствености

Заради извънредното положение и превенция разпространението на COVID 19 етажните собствености ще трябва засилено да дезинфекцират общите части на сградите си. Това гласи заповед, която кметовете на райони са подписали. Документът е адресиран както към собствениците/ползвателите на имоти, така и до домоуправителите. Той е продължение на заповед на столичния кмет от 12 март тази година.

Пет досъдебни производства в София за нарушаване на карантината

Всички, които имат наложена мярка "карантина", призовавам да я спазват, тъй като санкциите са големи. Над 400 души са под карантина в цялата страна, като за проверката на спазването им е наложена пълна мобилизация на МВР за проверки.

Кризисният център за бездомни в София спира приема заради Covid-19

Кризисният център за бездомни в София няма да осъществява нов прием на хора заради коронавируса. Това заяви директорът на Кризисния център за настаняване на бездомни лица Пепи Джуренов, цитиран от “Фокус”

МВР със съвети срещу кражби и измами при извънредното положение

Извънредното положение може да се окаже много "добра среда" за всякакви престъпни намерения. Те се възползват най-вече от факта, че при подобна ситуация гражданите са склонни да действат прибързано, под влияние на големи емоции.

"Софийска вода" спира вече планираните отчитания на водомерите

"Софийска вода“ прекратява всички планирани и вече обявени на входовете обиколки на проверители на водомери до края на обявената извънредна ситуация. В съгласие с инструкциите на институциите да се ограничат физическите контакти заради разпространението на коронавирус COVID-19, компанията спира посещенията на служителите и подизпълнителите си в домовете на клиенти.

За учебната 2020/2021 г.: Над 12 хил.свободни места в детските градини в София

12 156 са свободните места в столичните детски градини за предстоящата учебна 2020-2021 г. От тях 970 бройки ще бъдат за малчуганите с хронични заболявания, а 870 за деца със специални образователни потребности (СОП). Това стана ясно от обявените днес места в електронната система за прием, цитирани от "Монитор".

Синя и зелена зона в София стават безплатни до 29-ти март

Причината е епидемиологичната обстановка За решението на Столична община информира Йорданка Фандъкова.   Целта е да се осигури по-голяма социална дистанция, като част от мерките за овладяване на разпространението на коронавируса.

Търси се собственикът на пари, намерени до банкомат в метрото

СДВР търси собственика на намерена сума пари. Те са забелязани от служителка на „Метрополитен” ЕАД на 9 март до банкомат на една от метростанциите по линия 1. Жената незабавно предала парите на служител на реда от сектор „Метрополитен”- СДВР.

Допълнителни безплатни пакети от Виваком заради коронавирус

#ОставамВкъщи с VIVACOM 10 000 МВ безплатен мобилен интернет и достъп до разнообразно съдържание във VIVACOM Видеотека 2000 допълнителни мегабайта за всички, които плащат през приложението MyVIVACOM и по този начин ограничават излизането от дома

Заради извънредното положение: Срокът за плащане на сметките за ток става 20 дни

Заради извънредното положение срокът за плащане на сметките за ток се удължава и става 20 дни. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг в Министерския съвет, съобщи Нова телевизия.

От Националния щаб: Има 10 нови случая на COVID-19

Общо заразените у нас стават 62 Има нови 10 случая на заразени с коронавирус у нас. Така общият брой на заболелите става 62-ма. Във ВМА от 95 направени проби четири са положителни. Хората се намират на домашно лечение. 145 проби са направени в Националната референтна лаборатория. Шест са положителните.

Частна лаборатория в столицата прави бързи тестове за коронавирус

Само днес има 7 положителни резултата за COVID-19 Частна лаборатория  в София се е снабдила с бързи тестове за коронавирус. Днес граждани са си правили изследване и 7 души са с положителен резултат за COVID-19, съобщи bTV. Пациентите са плащали по 120 лв. за тест, научи Столица.bg.

„Александровска“ получи 600 000 лв дарения за респираторни апарати само за ден

Само за един ден „Александровска“ болница събра дарения в размер на 600 000 лв, съобщава БНР. Тези пари са предназначени за покупката поне на 15 респираторни апарати от последно поколение, нужни за обгрижване на критично болни от коронавирус.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right