Новините в София: Най-важното за деня 16 ноември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 ноември 2019 г.

Открит е риновирус при починалото тригодишно дете в София

Изолиран е риновирус при детенцето на три години, което почина преди ден в София. Това каза пред камерите на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести. Фаталният край за мъничето е дошъл след обикаляне в три болници.
Проф. Кантарджиев допълни, че в Националната референтна лаборатория е бил получен от „Пирогов” материал на 3-годишното дете и са се доказали риновируси. Той и колегите му не твърдят, че това е причината за смъртта, възможен е сепсис, възможни са други неща. Просто казват какво е открито в пробите. Добре е обаче да се каже, че риновирусът е една инфекция, която понякога може да протече много тежко, допълни проф. Кантарджиев.

Катастрофа предизвика задръстване на Северната тангента на София

Катастрофа е станала на Северната скоростна тангента на София. Има временно ограничение на движението при км 14 в посока Варна, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Образувало се е зверско задръстване на пътната артерия, информират от bTV.
Попадналите в тапата хора разказват в социалната мрежа,че придвижването става много трудно. И съветват всички шофьори да не минават по трасето.
Обходният маршрут е през път II-18 Околовръстен път на София.

Нови пет детски градини в София до края на годината

До края на тази година да бъдат построени 5 нови детски градини, започва строителството на още 8, а още 9 са планирани.Това обясни пред камерите на Нова телевизия Деница Сачева, зам.-министър на образованието. Тя допълни,че се предвиждат инвестиции от 70 милиона лева годишно в следващите три години, за да се преодолее недостигът на места в детските градини.

42 глоби за изхвърлени до кофите за смет кашони в София

42 глоби са наложили екипите на Столичен инспекторат на обекти, генериращи отпадъци от опаковки. Общият брой проверки на територията на Столична община е 79. Най- много нарушения са констатирани в районите "Средец", "Оборище", "Слатина " и "Младост".

"Аварийна помощ и превенция" отводниха подлеза на "Орлов мост", махнаха паднали дървета (СНИМКИ)

Дирекция "Аварийна помощ и превенция" цяла седмица получаваха сигнали от столичани за различни нередности. И бързо и адекватно помагаха на хората. За изминалата седмица са приети и обработени над 150 сигнала от системата на 112 и над 30 от Контактния център на Столична община, както и сигнали на хора, подадени на дежурния телефон.

Детски спектакли и разходки зад кулисите в Нощта на театрите в София

Детски и спектакли за възрастни, изложби, разходки зад кулисите, импровизации - това са само част от изкушенията в София в седмото издание на "Нощ на театрите", съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община.
Тази година кампанията за инициативата е с послание „Ти променяш играта. Играта променя теб“ и в нея се включват над 1500 творци от различни театрални стилове. Те ще представят своите представления в над 90 локации в 18 града в страната.

Една жена е пострадала в катастрофата на Северната тангента на София

В катастрофата на Северната скоростна тангента на София са се ударили две леки коли и един товарен автомобил, съобщиха от МВР, цитирани от "Фокус".
На този етап се знае,че има една пострадала жена при пътния инцидент.
Движението в района продължава да бъде затруднено.

КЗК отхвърли жалбите срещу избора на концесионер на летище София

Четирите жалби срещу избора на нов концесионер на летище София са определени от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) като неоснователни. Това става ясно от публикувано вчера (15 ноември) решение,цитирано от "Монитор".
Регулаторът е обосновал решението си в обем от 284 страници на сайта си. Така антимонополният орган реално потвърди избора на консорциума „Соф Кънект“, който бе класиран на първо място сред кандидатите, желаещи да управляват аеропорта през идните 35 години.

Известни спортисти ще бягат за болно детенце на "Герена"

Популярни български спортисти ще се включат в благотворително бягане в подкрепа на малката Дани от Радомир, която страда от рядкото заболяване проксимален бедрен дефицит. Събитието ще се проведе утре- 17 ноември, на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“, а началото е в 11:00 часа от Арката на входа на спортния комплекс. Организатори са привържениците на „Левски“ от „Синя Зона Б-18” с подкрепата на ПФК „Левски” и ОСК „Левски“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right