Новините в София: Най-важното за деня 16 октомври, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 октомври, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 октомври 2020 г.

1/4 от терена на къпалня "Мария Луиза" е общински, връщат го в Борисовата градина

Голям общински терен, завзет от частника собственик на къпалня "Мария Луиза" ще бъде върнат на софиянци. Оказва се, че около 1/4 от площта на известният плувен комплекс насред Борисовата градина си е общинска собственост, научи Столица.bg.
От общината вече е започната административна процедура по преместване на оградата на "Мария Луиза". Съвсем скоро ще започне и физическото премахване на заграждението. Теренът общинска собственост ще се се върне в границите на Борисовата градина и посетителите на най-големия парк в София ще могат да ползват мястото за разходки.

Двама отвлякоха жена от бул. "Янко Сакъзов", задържаха ги

Двама мъже- на 31 и 33 години са задържани за до 72 часа , заради отвличане на жена от спирка на столичния бул. "Янко Сакъзов". Води се разследване под ръководството на Софийската градска прокуратура.
Досъдебното производство по случая е започнало след получено съобщение в полицията за отвлечена жена.

Променят маршрута на трамваите по линия 7

Променя се маршрутът на трамваите по линия 7 заради ремонт на релсовия път, предупредиха от Столична община. От 4:30 часа до 16:00 часа на 17 октомври, събота и 18 октомври, неделя, трамваите по линията ще се движат от метростанция „Хан Кубрат” по маршрута си до кръстовищета на бул. „България” с бул. „Витоша”, направо по бул. „Витоша“ и ул. „Краище” по маршрута на трамвайни линии № 1 и 6 до ж.к. „Иван Вазов“, двупосочно.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 19-23 октомври

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага да бъдат извършени следните планирани прекъсвания на електрозахранването за периода 19 октомври – 23 октомври 2020 г.

Двама болни от COVID-19 в София се нуждаят от кръвна плазма на преболедували

Двама пациенти в тежко състояние и с COVID инфекция, се нуждаят от плазма на вече преболедували, съобщи БНТ. Болните са настанени в Инфекциозна и Окръжна болница в столицата.
Донорите на плазма трябва да са с кръвна група АБ, на възраст между 18 до 55 години, над 50 килограма. Най-важното изискване е да са преболедували доказано COVID -19.

С проект за 10 млн. лв. връщат блясъка на историческата част на Борисовата градина

Историческата част на Борисовата градина ще възвърне блясъка си от 1934 година. Това стана ясно днес при представянето на идейния проект и подготвеното проектно предложение за възстановяване на тази част от най-големия и централен парк на София.
Столична община пуска проектно предложение за ремонт на историческата част, която попада в зоната между бул. Цариградско шосе, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, алея Яворов, къпалня Мария Луиза и стадион Българска армия.

Нова информационна система и табла за автобусите "МАН" в транспорта на София (СНИМКИ)

До края на следващата година всички 126 съчленени автобуса "МАН" в столичния градски транспорт трябва да бъдат оборудвани с модерна информационна система за оповестяване за удобство на пътници и водачи. Кампанията е на "Столичен инспекторат". Проектът е дело на екипа на ИБИС техници- София. Това съобщи в социалната мрежа Карлос Контрера- председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност на СОС.
Целта е всички автобуси "МАН", доставени през 2016г., да бъдат оборудвани с информационни табла и нова оповестителна система, която да предоставя качествено обслужване

Общински съветник: Алтернативният данък на такситата за догодина да бъде 300 лв.

Алтернативният данък на такситата за 2021 г. да бъде 300 лв. А държавата да компенсира Столична община с разликата до 850 лв. Това предлага Калоян Паргов- заместник-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност на СОС. Предложението му е свързано с отражението, което оказа извънредното положение и последвалите противоепидемични мерки заради пандемията от COVID-19.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right