Новините в София: Най-важното за деня 16 септември, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 септември 2020 г.

Омбудсманът ще присъства на изслушването на Топлофикация-София в КЕВР

Републиканският омбудсман Диана Ковачева ще присъства на изслушването на „Топлофикация – София“ днес в Комисията по енергетика днес. Целта й е да зададе въпросите на гражданите, заяви тя пред bTV.

Столичното "Алеко Константинов" започна с UV-C лампи във всяка класна стая

Столичното 28 СУ „Алеко Константинов” е измислило свой начин за противодействие на пандемията от коронавирус. На 15 септември то посрещна възпитаниците си с дезинфекциращи лампи във всички класни стаи. Известно е, че при кашляне, кихане, а дори и при нормално говорене, вирусните частици, които се отделят, могат да живеят върху стоманени повърхности от 4 до 7 дни, а върху дърво, от каквато са направени чиновете, до 2 дни.

За празника на София представят изложбата "Рилският водопровод"

Изложба за водоснабдяването на София ще бъде представена в НБ "Св. св. Кирил и Методий" по случай Деня на София - 17 септември. Експозицията "Рилският водопровод" проследява развитието на водоснабдяването на столицата и "виновникът" за това - най-успешният кмет инж. Иван Иванов.

Арестуваха столичанин и малолетна, продавали дрога в село Лесново

Арестувани са трима криминално проявени Трима криминално проявени и малолетна девойка са задържани в село Лесново, община Елин Пелин при полицейска операция срещу наркоразпространението. Акцията е част от комплекса от превантивните мерки, провеждани традиционно в първия учебен ден.

Бакхус StrEAT Fest превръща Женския пазар в най-горещата кулинарна точка на София

На 19 и 20 септември от 10:00 до 22:00 часа между ул. “Цар Симеон” и ул. “Св. Св. Кирил и Методий” ще се вихри невиждано гурме преживяване. Казано с други думи Женският пазар става домакин на четвъртото издание на най-големия гурме фестивал на открито - Бакхус StrEAT Fest. Събитието ще има 3 входа за бърз и лесен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек е 5 лв.

В "Лозенец": Жена отмъкна около 80 лева от салон за красота

Салон за красота в квартал "Лозенец" е станал обект на кражба от жена. За това сигнализира пред Нова телевизия управителят Мануела Панайотова. Кражбата е станала посред бял ден. Действията на въпросната жена са запечатани от видеокамерите в обекта. Подадена е и жалба в 4-то районно. Кражбата е извършена преди дни. Откраднати са около 80 лева.

За Деня на София: Общинските музеи и столичния зоопарк с вход свободен

По повод 17 септември – Ден на София общинските музеи и столичния зоопарк ще работят с вход свободен. С безплатен достъп за посетителите ще са Регионален исторически музей – София, музеят под базиликата „Света София“, парк-музей „Врана“, както и Софийска градска художествена галерия. Това съобщиха от Столична община.

Спират водоснабдяването в част от с. Владая

Планови ремонти на Софийска вода в четвъртък, 17 септември, ще наложат спиране на водоснабдяването в част от Владая.

Осем столични учители с коронавирус

Осем от учителите в столичното 55-то СУ "Петко Каравелов" са с коронавирус, съобщава Нова ТВ. Столична община потвърди, че осемте педагози са с положителни проби на тестовете за коронавирус. Контактните лица се тестват от РЗИ София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right