Новините в София: Най-важното за деня 16 януари 2021 г.

Новините в София за деня 16 януари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 януари 2021 г.

В София: Разширяването на платеното паркиране вдигна цената на гаражите

Гаражните клетки станаха по-скъпи от едно нормално жилище. А на много места излизат на потенциалните си собственици или наематели направо колкото луксозен апартамент. Причината е настъпването на зоните за платено паркиране. Тази тенденция особено силно се усеща в София, сочи проучване на "Телеграф".
От 4 януари в София "зелената" зона за платено паркиране бе разширена с жк „Иван Вазов“ и частта от район „Слатина“ между бул. „Ситняково“ и външното министерство. Това е предизвикало моментално поскъпване както на продажната цена, така и на наемите на гаражи и паркоместа. „Тук говорим за класически пазар, където търсенето и предлагането са единствените фактори. Търсенето на гаражи в тези райони, както и околните им е изключително високо. Същевременно предлагането е силно ограничено до степен, че такова почти няма“, съобщават от голяма столична агенция за недвижими имот, цитирани от медията.

Кризисният център за бездомни в София пълен заради студа

Ледените градуси навън са напълнили до пръсване Кризисния център за настаняване на бездомни в София. В момента там са приютени 90 души, колкото е и капацитетът му. Това обясни пред "Фокус" директорът на Кризисния център в "Захарна фабрика" Пепи Джуренов.
„Разпъваме походни легла. Засега удържаме положението, но не знам докога ще бъде. Особено ако температурите продължават да се понижават и напливът продължава. Вече разполагаме легла в коридора и столовата. Правим всичко възможно да удовлетворим нуждите на хората в риск“, допълни Джуренов.

Жена от "Лозенец" изхвърли строителни отпадъци от кола, глобиха я

Жена е изхвърлила вчера от лека кола чувал със строителни отпадъци на неразрешено за това място. Случката е от район "Лозенец". Гражданин от квартал "Витоша" е станал свидетел на ситуацията. И е подал сигнал до Столичен инспекторат- "Лозенец".
Екипите са потърсили помощ от 4 РПУ, за да бъде установен собственикът на автомобила, от който са изхвърляни отпадъците. След като се е разбрало кой е нарушителят, той е глобен.

Правят се списъци за ваксинация на артистите в София и страната

Има писмо от министъра на културата Боил Банов да почне изготвянето на списъци с артистите в София и страната, които искат да се ваксинират срещу COVID-19. Това съобщи в ефира на Нова телевизия актьорът и председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.
"В театъра си говорим за коронавируса. Виждам, че голяма част от колегите са притеснени. От Съюза на артистите предприемаме действия за ваксиниране и в театъра", допълни Мутафчиев.

103 новозаразени в София за 24 часа, още 5660 излекувани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 8850 теста за коронавирус. 5735 са изследвани с PCR, а 3115 са с бърз антигенен тест. Положителни за заразата са се оказали 552 проби. Така общият брой на потвърдените случаи за страната вече е 211 503, от които активни са 47 016.Това показват данните в Националната информационна система.

Добрина: Младежи разчистиха от боклуци зелените площи на "Ал. Малинов" (СНИМКИ)

Двама младежи събираха в черни чували камарата боклуци, натрупани в зелените площи на столичния бул."Ал. Малинов" в Младост 1. Те облагородяваха района, без да се притесняват от ледените температури навън. За доброто дело сподели със снимки в групата "Снимано в София" в социалната мрежа столичанка.
Жената признава, че ги е снимала без да ги пита. Просто страшно се зарадвала на проявата им на гражданско самосъзнание. И споделя,че щом има такива млади момчета, не всичко в този град е изгубено.

Нощно каране на "Витошко лале" откри ски сезона

Радост за всички фенове на планината и на ските, които са от София. Ски сезонът на Витоша бе открит официално вчера след 18 часа. Всичко започна с нощно каране на писта "Витошко лале", разказват от Нова телевизия.
Желаещи за нощната авантюра имаше много - и скиори, и сноубордисти. Някои бяха на пистата час преди официалния старт. Имаше и машини, които допълнително осигуряваха сняг. Стартът на сезона закъсня заради недостатъчната снежна покривка на планината край София.

Безплатна обиколка с ретро трамвай из София на 17 януари

На 17 януари, неделя, в столицата ще има безплатна обиколка с една от реставрираните трамвайни мотриси от 30-те години. Това е продължение на честванията за 120 години от пускането на първия трамвай по улиците на столичния град, съобщават от "Транспорт за София" в социалната мрежа. Първите безплатни обиколки с ретро трамвай бяха на 14 янури.
Начална спирка на обиколките е площад "Възраждане". Мотрисата ще мине през ул. "Граф Игнатиев" и ще стигне до площад "Журналист". Часове на тръгване: 11.00, 12:00 и 13:00 ч.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right