Новините в София: Най-важното за деня 16 юли, 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София днес, 16 юли 2019 г.

Липса на осветление и тротоари тормозят столичани във Витоша и Слатина

Липсата на осветление и разбити тротоари или паркирани върху тях автомобили тормозят столичани в два софийски района. Сигналите на гражданите са подадени в платформата helpbook.info. Сериозен е проблемът в район Слатина.

Уеднаквиха формулярите на общините за издаване на разрешение за строеж

Един и същ ще е вече формулярът на заявление на Столична община и всички общини в страната за издаване на скица на недвижим имот, разрешение за строеж и одобряване на ПУП. Промяната влиза в сила от днес 16 юли 2019 г., съобщи Нова телевизия.

В Орландовци недоволстват от разписанието на градския транспорт

Повече от половин час граждани са чакали градски транспорт в столичния кв. Орландовци, район Сердика в понеделник. От 9.10 ч. на спирка "Орландовци" автобусът ТМ4 пристигнал едва в 9:43 ч. ЗА проблема хората съобщиха в социалната мрежа. Седмицата им е започнала стресово.

На "Каменоделска" слагат трамвайните релси (СНИМКИ)

 На улица "Каменоделска" ремонтните работи продължават с пълна сила. Обновяването е част от проекта за „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II”. На обекта вече се слагат релсите за трамвайното трасе. Следващата стъпка е и полагане на асфалтова настилка, съобщават от Столична община.

Фотоконкурс провокира децата да снимат базиликата "Света София"

Регионалният исторически музей-София провокира творчеството и наблюдателността на малките столичани. Обявен е фотоконкурс на тема „Поглед в миналото: Археологическото ниво на базилика „Света София“ пред обектива на децата“. Целта е да се подкрепят и популяризират ученическото творчество и креативност, съобщават от РИМ-София.

Слагат пречупени звезди на 9 места, свързани с комунизма в София

 Пречупени червени звезди ще бъдат поставени на 9 места в София, които са свързани с комунистическото минало на страната ни. Своеобразните "места на паметта" са инициатива на проекта "Памет за утре". Според Фейсбук страницата му от Столична община са одобрили идеята.

След акцията в Държавен фонд "Земеделие"- 6 човека задържани за 24 часа

6 човека от Държавен фонд "Земеделие" са задържани за 24 часа. Сред тях са заместник- изпълнителния директор на фонда, директори на дирекции и служители. Претърсени са домовете и служебните им кабинети. А към наказателна отговорност са привлечени 8 лица.

Хакерът, източил данните от НАП: Течът на информация е от 11 години насам

Хакерът, който източи данните на НАП, се оказва руснак, женен за българка. Той сам оповести, че е автор на атаката в писмо до медиите. Мъжът твърди, че изтичането на информация не е от днес, то продължава вече 11 години. "Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”, пише мъжът.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right