Новините в София: Най-важното за деня 16 юни, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 юни 2020 г.

Наводнени улици, дворове и къщи от проливния дъжд в Казичене (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ще търсим възможност да се помогне на хората, чиито къщи са наводнени, коментира кметът Григор Григоров Пороен дъжд се изля в село Казичене, район Панчарево и улиците се превърнаха в реки. Две са най-пострадилите - "Митьо Войнишки" и "Траянов път".

В "Надежда": Крадци задигнаха парите и колата на семейство, докато хората спят

Семейство от столичния "Надежда" е било обрано, докато спи. Апашите са отмъкнали банковите карти, парите и дори автомобила на фамилията. Обирджиите са влезли през балкона, разказа пред Нова телевизия Добромир Зидаров. Той и близките му подозират, че са били напръскани с нещо, защото са спали непробудно и са станали с главоболие. Хората живеят на втория етаж.

Свидетел с подробности за блъснатото от рейс дете в "Младост"

Журналистът Златко Желев разказа пред БНТ подробности за снощния инцидент в "Младост", при който автобус по линия 314 блъсна дете с тротинетка. Според мъжа, свидетел на удара, на мястото е имало доста хора, които просто са стояли и са гледали, без да помогнат на малкия. А поликлиниката е  съвсем близо.

На летище "София": Митничари спряха контрабандна козметика от Китай (СНИМКИ)

Митничарите на летище "София" са спрели контрабандна пратка с козметични продукти от Китай. Броят на задържаните артикули е над 4800, съобщават от  Агенция "Митници".

Вдигат пречещи на движението коли по бул. "България" (СНИМКИ)

Екипи на Центъра за градска мобилност разчистват автомобили по бул. "България" в район "Триадица", видя Столица.bg.   Паяците вдигат МПС-та, които или са паркирали неправилно, или пък пречат на движението. Акцията е след сигнали на граждани от района.

На слизане от Околовръстното: ТИР удари колата на Сашо Кадиев

Катастрофа е станала с автомобила на актьора и водещ Александър Кадиев по-рано днес. Това съобщи пред камерите неговата екранна половинка по bTV Деси Стоянова. Тя оповести информацията, след като Кадиев не се появи в ефир при старта на предаването. Оказа се, че в случая има повече от основателна причина.

9 лв. за час плуване в новия закрит басейн в парк "Възраждане" (ВИДЕО/СНИМКИ)

В началото на юли откриват и Аквапарка с 5 басейна, шезлонги и 8 пързалки, обеща директорът на "Софийски имоти" Столичани вече имат още плувен басейн и СПА зона в парк "Възраждане". Съоръжението е истинско бижу и ще бъде с минерална вода. От утре 25-метровият закрит басейн отваря врати за граждани. Цената за час плуване е 9 лв., 126 лв. е месечната карта, а 340 е за три месеца.

Продължава стикирането в Слатина, още 14 коли за набелязани в жк "Смирненски"

Продължава акцията по премахването на стари автомобили, излезли от употреба в район Слатина. Всички автомобили ще бъдат премахнати от зелени площи и заемащи паркоместа по улиците.

Откриха изложбата по случай 140-ата годишнина от създаването на НСИ (СНИМКИ)

Изложба по случай 140-ата годишнина на българската статистика беше открита официално от председателя на НСИ Сергей Цветарски и кмета на София Йорданка Фандъкова.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right