Новините в София: Най-важното за деня 16 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 юни 2021 г.

Потрес: Мъж е пребит жестоко от маскирани с чукове в София

Проява на зверска агресия в София посред бял ден. Мъж на 46-години е оцелял само на чист късмет, след като е нападнат и жестоко пребит от двама маскирани с чукове. Случката се разиграва на метри от бул. "Сливница". Във вторник пострадалият е опериран в "Пирогов". Има травми по главата и контузия на единия крак. Драмата се е разиграла на 11 юни. До момента за посегателството няма задържани. Семейството подозира, че поръчители на нападението са конкурентна на тяхната фирма. През годините те многократно са ги тормозили, за което Поля и Димитър подават сигнали в ГДБОП, полицията и прокуратурата. Реакция обаче няма. Пред камерите на Нова телевизия застана Поля Миланова, жената, с която Димитър Ивайлов живее. Тя разказа за кошмара. 

Спират водата в „Лагера“ и „Христо Ботев“

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 17 юни, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

В София и страната: МВР съветва как да предпазим жилищата си от крадци

МВР съобщи, че днес се провежда третото издание на Европейския Фокус ден за превенция на домовите кражби, организиран от Европейската мрежа за превенция на престъпността (EUCPN). Целта на кампанията е да повиши информираността на гражданите в София и страната за това как могат най-ефективно да защитят домовете си от престъпни посегателства.

Софийска районна прокуратура съди мъжа, хвърлил от шестия етаж кучето си

Под ръководството на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство за проявена жестокост към домашно животно в столичния квартал „Младост 3“. На 13.06.2021 г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325б, ал.1 от НК . На същата дата около 19.00 часа обвиняемият С.Я. проявил жестокост към кучето си , като противозаконно му причинил трайно увреждане. Изхвърлил го през прозорец на балкон от шестия етаж.

От 21 юни: Преглеждат безплатно по 6 специалности във Втора градска

От понеделник 21 юни в столичната Втора градска болница започват безплатни профилактични прегледи по 6 специалности, съобщиха от ръководството на лечебното заведение. Предвижда се кампанията да продължи до края на юли. Приемът на пациенти ще се извършва след предварително записване на регистратурата - тел. 02/91 58 500 от 14,00 до 16,00 ч. всеки работен ден

В "Стрелбище": Режат гуми на коли, крадат кашпи, сложени да пазят от паркиране

В столичния квартал "Стрелбище" няколко коли осъмнаха със срязани гуми. Живущите в блока чули силни шумове през изминалата нощ. Някои от тях забелязали мъж с нож и паве, който избягал през тревните площи, след като нарязал гумите. И ако на други места това би било просто проява на апаши, тук хората има различно обяснения за случката. Те подозират, че вендетата е спретната заради кашпите, поставени да пазят алея пред блок от минаващите коли. Наскоро „паяк” отнесе преградите и отприщи гнева на съкооператорите. След разговор със Столична община стана ясно, че кашпите ще бъдат върнати. За абсурдния случай разказват напоително от Нова телевизия. 


 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right