Новините в София:Най-важното за деня 17 април, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 април 2019 г.

Тролей 7 тръгва през юни, уточнен е маршрутът 

По новото трасе тръгва тролей 7 от Манастирски ливади до Люлин. Първоначално трасето ще бъде разделено на две части, заради строящата се метростанция на кръстовището на бул. Левски" и "Патриарха". Зам.-кметът на София Дончо Барбалов и директорът на Столичен електротранспорт Евгени Ганчев днес инспектираха поставянето на настилката на новото трасе, по бул. "Арсеналски.

12-годишни каратисти от София спечелиха европейска титла в Черна гора

Шест пъти български каратисти изправяха на крака препълнената зала на Европейското първенство по карате в град Бар, Черна гора. Родният химн звуча най-много през уикедна, а 12-годишните състезатели на столичния клуб Макс спорт развяха трибагреника ни от най-високото стъпало на почетната стълбичка.  Божидара Рановска, Едуард Иванов, Антон Киров и Михаил Николов станаха отборно европейски шампиони на ката микс до 12 години. В индивидуалния турнир талантливата Божидара взе злато на кумите и сребро на ката. а Едуард е с бронз отборно на ката  12 години заедно с Антон и Михаил.

Преместват спирка на автобус 94


Временно ще бъде преместена спирката на автобусни линии 94 и N2, а също и на тролейбуси 1, 2, 5, 8 с наименование „ул. 6-ти Септември'' намираща се на бул. „Васил Левски“. Тя се премества с 50 метра назада към ул. „Георги С. Раковски“, съобщават от ЦГМ. Причината за преместването е строителството на третия лъч на метрото.

Ексдепутат паркира неправилно, плаши с изтекли служебни карти


Eксдепутат от 40-то народно събрание направи серия от неправилни паркирания. За да не бъде глобен той е нашарил предното стъкло на автомобила си със стара депутатска карта и VIP карта от Европейските избори през 2007 година. Граждани се оплакаха, че той редовно паркирал на места в моловете в София. Поредният случай е от днес, когато спрял автомобила си върху място за родители с детски колички. В колата му не е имало нищо детско, нито пък стикер, че в колата има дете. Междувременно в социалната мрежа се появиха и снимки показващи, че същият човек е паркирал и друга своя кола на специални места в столичните молове.

Владимир Карамазов се срещна с деца от район "Надежда"


Децата от район "Надежда" засипаха с куп въпроси актьора Владимир Карамазов за сериала "Дяволското гърло". Той гостува на учениците в горен курс в 54 СУ "Иван Рилски". Визитата бе по покана на кмета на района инж. Димитър Димов. Карамазов разказа на децата за красотите на местата, където са били снимките и за работата с прекрасния екип. Той обаче не каза на младежите кой ще се окаже страховитият убиец, преследван от героя му - комисар Филип Чанов.

За 90 дни обновяват пл. Португалия в центъра на столицата


С много зеленина, нова паркова мебел, нови настилки и тротоари ще се обнови площад "Португалия" в центъра на София. Дейностите по реконструкцията и облагородяването на зоната ще започнат след Великденските празници, съобщиха от район Средец. Площадът граничи с ул. "Николай Гогол", ул. "Иван Асен II" и ул. "Леонардо Да Винчи".

Спират колите за две седмици по бул. "Президент Линкълн" и улица "Александър Геров"


Близо две седмици- от 18 до 26 април ще бъде забранено преминаването на коли в двете посоки по булевард "Президент Линкълн" между булевард "Овча Купел" и улица "675". Рестрикцията важи и за улица "Александър Геров" в участъка от 100 метра, от булевард "Овча Купел" в посока Владайска река, съобщават от Центъра за градска мобилност. От там съветват гражданите много добре да си планират пътуването ако то е свързано с участъка на строежа на метрото в диаметара от метродепо "Земляне" до улица "Монтевидео".

Улиците като офроуд трасе в Манастирски ливади 

Неасфалтирани и разбити улици тормозят живеещите в столичния квартал Манастирски ливади. Освен, че е трудно за ходене, хората редовно си чупят колите по пътя към вкъщи. Проблемът не е нов, от дълго време е, но и до момента не е решен. За ужасната настилка по междукварталните улички граждани редовно сигнализират в социалната мрежа.

Изненадващи проверки на строежите в район „Витоша”

Инспекцията по труда стартира изненадващи проверки на високите строителни обекти в София. Днес се проверяват всички високи сгради в район „Витоша”, в които текат строително-монтажни дейности, съобщава bTV. Само за няколко часа бяха спрени четири обекта. Глобите за нарушители са от 1500 до 15 хил.лв., ако се докаже, че не са спазени условията на труд.

Вижте най-атрактивните събития в София за утре - 18 април-  https://stolica.bg/kalendar?day=2019-04-18

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right