Новините в София: Най-важното за деня 17 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 август 2021 г.

Кой постави знак за частна собственост на столичния бул. "Черни връх"? (СНИМКИ)

Поставен знак за частна собстевност на столичния булевард "Черни връх" 99 изненада софиянци. Снимката бе публикувана в социалната мрежа. Поставеният знак е с надпис "Тротоарът и прилежащото пътно платно на булеварда са частна собственост! Преминаването забранено". Гражданите сотят и се чудят кое точно е частна собственост, парче от булеварда "Черни връх" или се отнася за някоя пресечка на ключовото трасе.

В "Красна поляна": Глоба за незаконно рязане на алейно дърво

Направен е акт на лице, което е изрязало алейно дърво без каквито и да разрешителни документи. Инцидентът е открит на бул."Възкресение" 87 в следобеда на вчерашния ден. Проверката е направена от Столичен инспекторат- "Красна поляна" след получен сигнал от служителите на 3 РУ - СДВР

Танцьорки от Банкя в първите 10 на световен конкурс

Две прекрасни танцьорки от Банкя-  Ралица и Яница Бобеви за втори път попаднаха в призовата десятка на Финалите на Световния танцов конкурс Dance World Cup. Те спечелиха зрители и жури с български танц. Добрата новина съобщават от адмиистрацията на "Банкя" в социалната мрежа.

Със заповед на шефа на РЗИ- София: Поетапно увеличават леглата за COVID- пациенти

Директорът на РЗИ- София д-р Данчо Пенчев е издал заповед, според която поетапно се осигуряват легла за  COVID- пациенти на територията на града и на съответните болници, които ще приемат заразените. Документът влиза в сила от утре- 18 август.  В него подробно е описано и при  какви нива на заболеваемост на 14-дневна база в коя болница колко легла е необходимо да бъдат осигурени. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети археологическите теренни проучвания край с.Мировяне (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети археологическите проучвания на късноантичната вила в землището на софийското село Мировяне. На място кметът разгледа направените археологически проучвания, разговаря с археолога д-р Иво Чолаков от Националния археологически институт с музей към Българската академия на науките. На терена на разкритите жилищни и стопански постройки са открити разнообразни археологически материали като керамични съдове, инструменти, керамични лампи и метални инструменти, както и каменен хаван и др.

След предложението на общински съветници: Паркирането пред болница ИСУЛ скача на 2 лв. за час

По два лева за час ще плащат пациенти и техните придружители пред столичната болница "Царица Йоана" - ИСУЛ. В момента там е зелена зона и левче за час. Но миналата седмица общинските съветници Ваня Тагарева и Замфир Зарков, зам.-председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС, направиха предложение за разширяване на синята зона за платено паркиране в Столична община.

СДВР откриха бияча на жената в автобус 111 в София

Столичната полиция е установила и е призовала мъжът от ромски поризход, който на 2 август т. г. преби жена в автобус 111 в Люлин. Както Столица.bg съобщи той е резцепил главата на жената с бокс заради нейния разговор с шофьора за липсата на маски на повече от половината пътници в автобуса. След боя циганинът избягал, а жената е откарана в болница и е с 6 шева на главата.

По целия свят ще се гледа концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго в София

Концертът Соня Йончева и Пласидо Доминго в центъра на София ще може да се гледа по целия свят, съобщи ploshtadslaveikov.com. Музикалното събитие на годината за столицата е на 31 август на сцената на пл. "Свети Александър Невски" и ще се излъчва на живо със стрийминг. Концертът може да се гледа в специално създаден за концерта сайт - https://watch.sy11events.com/, който е активен от 15 август. В него могат да се закупят и билети за 31 август.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right