Новините в София: Най-важното за деня 17 декември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 декември 2019 г.

След катастрофа с тирове: Пуснаха една лента за движението по "Тракия"

По Околовръстното при Казичене е ограничено в посока Ботевград Катастрофа на два тира затрудниха движението по магистрала "Тракия" тази сутрин. Инцидентът е станал около 5.30 часа, на 19-и километър, няма пострадали хора, съобщиха от МВР.

Разказ на ученик: Момичетата бързали за автобус на бул. "Никола Вапцаров"

Пешеходната пътека тип "Зебра" била подвеждаща, защото има светофар, коментира експерт от Държавната агенция по безопасност на движението Единадесетокласник от училището на двете момичета, които бяха блъснати от джип, докато пресичаха бул. "Никола Вапцаров" в София, в петък вечерта, са бързали да автобус от градския транспорт.

Сложиха светофар на пешеходната пътека на Софийския университет (СНИМКИ)

Повече от седмица движението за пешеходци на бул. "Васил Левски" при Софийския университет се регулира от светофар. Уредбата беше монтира още през октомври, но отскоро работи, видя Столица.bg. Това е една от зоните за пешеходци с най-малко произшествия. Шофьорите там винаги са внимателни, тъй като е една от най-натоварените. Преди години е имало инциденти, но за щастие леки.

Кметът на София: Студентският дом да влезе в програма за ремонт на сградата

Студентския дом в София, срещу Народно събрание, да влезе в програма на Столична община, за да бъде ремонтирана и възстановена сградата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на церемонията по връчването на наградите на "Студент на годината", съобщиха от Столична община.

Без почивен ден по празниците на ледена пързалка "Юнак" в София (СНИМКИ)

За предстоящите празници ледената пързалка "Юнак" ще работи без почивен ден със специално коледно настроение и дневни DJ партита. Атракцията е отворена всеки ден от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. Тя е безплатна за деца до 3 години.

Отпадат декларациите за покупко-продажба в София, ще има онлайн връзка с Агенция по вписванията (СНИМКИ)

Представиха Стратегията за трансформация и дигитализация на Столична община Проектът за дигитализация на Столична община ще улесни гражданите и бизнеса и ще се спести време в административното обслужване.

Метрото на Овча купел готово на 70%, влаковете тръгват към "Ген. Вл. Вазов" през есента

По новите трасета се провеждат 9-месечни изпитания от специалисти на "Сименс", обясни директорът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев Продължават строителните дейности на метрото в Овча купел. Това е вторият етап от третата линия, чийто маршрут е от "Красно село" през "Овча купел" до гара на жп линията София - Перник.

Осветяват и вдигат ограда на злополучната пешеходна пътека на бул. "Вапцаров" (СНИМКИ)

Столична община ще предприеме всички обезопасителни мерки на пешеходната пътека на бул. "Никола Вапцаров", научи Столица.bg. В петък вечерта там загина 13-годишно момиче. Заедно  с друго 14-годишно момиче бяха блъснати от джип при пресичането на булеварда.

Почина журналистът Марио Трифонов

Отиде си журналистът Марио Трифонов. Той е бил открит мъртъв в дома си в София на 14 декември, твърдят негови приятели, цитирани от dnes.dir.bg   На този етап причините за смъртта на 52-годишния мъж не са известни. Близките му обаче споделят в социалната мрежа, че последните месеци са били трудни за него, тъй като е бил уволнен и е търсел работа.

Скача цената на водата и в София от 1 януари

Увеличават се ВиК услугите и в други градове на страната от 0,1% до 9,26% Повишение на цената на водата ще има в София от 1 януари 2020 г., потвърдиха пред Столица.bg общински съветници. Поскъпването на ВиК услугите се очаква и в други градове на страната. За столицата увеличението ще е с 6,64%, което е с 23,1 стотинки.

Катастрофа с бетоновоз и две коли на "Цариградско шосе"

Катастрофа е станала на бул. "Цариградско шосе" посока към "Орлов мост", съобщават водачи в социалната мрежа. Ударили са се бетоновоз и две коли.

Петицата излезе от релсите, пуснаха автобуси по "Цар Борис III"

Движението е възстановено по линията Инцидент с трамвай №5 спря движението по линията за около 25 минути. Мотрисата е дерайлирала в участъка на кръстовището на "Цар Борис III" и "Никола Петков". Веднага са пуснати автобуси за извозва гражданите, тъй като движението е било спряно.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right