Новините в София: Най-важното за деня 17 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 февруари 2021 г.

Снимка: Мишел Герон

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 февруари 2021 г.

Кабелът убиец на 16-годишното момче е пуснат със служебна бележка от "Триадица", подписан със запетая (СНИМКИ)

Кой и как е пуснат кабелът убиец, погубил 16-годишното момче в неделя на бул. "Ив. Евст. Гешов" в София, се разбра днес от пресконференцията на кмета на София Йорданка Фандъкова, главният архитект Здравко Здравков и директорът на "Анализ и управление на трафика" инж. Димитър Петров. Захранващият кабел е бил поставен шахтата, която е за слаботокови кабели и против всички изисквания на закона. По-любопитното е как станало присъединяването към електрозахранване на павилона, известен като "Орехчето" в двора на Медински университет-София.

Здравният министър: Трябва да се ускори темпа на ваксинация в София и страната

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов сподели, че се обсъждат варианти за ускоряване на темпа на ваксинация в София и страната. След въвеждането на електронната регистратура процесът по имунизация ще бъде улеснен значително, обясни здравният министър. Здравният министър коментира, че не е удовлетворен от темпа на ваксиниране срещу COVID-19 в София и страната. Сред причините посочи факта, че част от записаните за имунизация граждани не се явяват в конкретния ден.

Спират водата в „Дружба“ 2 и „Христо Ботев“

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 18 февруари, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

Медицински факултет на МУ-София с рекорден брой отличници

Рекорден брой - девет, пълни отличници има сред завършващите Медицинския факултет на Медицинския университет- София, похвалиха се от ВУЗ-а. С връчването им на "Златен хипократ" ще започне и онлайн церемонията на 22 февруари т. г. Дипломираните млади лекари през 2020 година ще са първите, които ще полажат Хипократовата клетва онлайн заради мерките срещу разпространението на COVID-19.

Поставят датчици на шахтите в София и всяко отваряне ще се проследява и контролира

На всички шахти на територията на Столична община да се поставят датчици, за да се контролира отварянето и да се проследява кой, какво прави. Тоава каза кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция днес. Целта е да има контрол над съоръженията през, които минават кабели за електрозахранване, трасета на експлоатационни дружества и телекоми. При наличието на датчик ще се сигнализира при отварянето на шахтата и ще се вижда локацията.

Лекарите от "Св. Анна" спасиха крака на блъснатия от водоноска

Лекари в столичната болница "Света Анна" - Окръжна болница, спасиха крака на 57-годишен от ампутация, съобщи zdrave.net. Той бе блъснат от водоноска миналата седмица на бул. Мадрид. Веднага е приет в болница "Света Анна" и там започва битката на ортопеди и хирурзи. Травмата и изключително тежка и се налага единият му крак да бъде ампутиран. Операцията продължава над 3 часа и с нея и борбата за спасяване на десния крак на пациента. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right