Новините в София: Най-важното за деня 16 ноември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 ноември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 16 ноември 2022 г.

Втора оставка в столичния Народен театър

Само дни след Захари Карабашлиев, режисьорът Явор Гърдев също обяви, че е депозирал своята оставка като режисьор в Народния театър "Иван Вазов".


И във Вакарел дървата за огрев не достигат

Министерството на земеделието отчита рекорден дърводобив през миналия месец. На много места в страната обаче хората се оплакват, че дърва за огрев не достигат, или пък те са скъпи и хората не могат да си ги позволят.

Проф. Т. Кантарджиев: Всички COVID мерки отпадат

Отпадат всички задължителни COVID мерки, съобщи епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столична община, пред bTV. Това е решено вчера на консултативен съвет при здравния министър като се има предвид тенденцията в заболеваемостта от коронавирус, обясни професорът.

Представиха "Зелен ринг София", първата отсечка ще е до гара "Пионер"

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, главният архитект Здравко Здравков и екипите на "Софияплан" и фондация "Зелена линия София" представиха подробна концепция за реализацията на проекта “Зелен ринг София”. В събитието участваха арх. Светослав Александров и ланд. арх. София Стоянова от фондация Зелена линия София — автори на идеята за проекта.

Внесоха молба за помилване на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Представители на сдружение „Зелен Младост“ внесоха в Президентството молбата за помилване на бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и на нейната заместничка Биляна Петрова. Това се случи след като миналата седмица и двете получиха ефективни присъди „лишаване от свобода“ от третата и последна съдебна инстанция, съобщава Нова телевизия.

Разбиха с камъни предното стъкло на автобус 110 в София

Хулигани за пореден път замерваха с камъни автобус на градския транспорт в София. Инцидентът е станал малко преди 22:00 ч. вчера, когато превозното средство е минавало по моста на Околовръстното и бул. „Черни връх“, съобщава bTV.

Лечева: Има опит 1,5 млн. лв. за зала за художествена гимнастика в София да бъдат пренасочени

Предишното ръководство на Министерството на младежта и спорта е направило опит да трансформира 1,5 милиона лева, които са били предвидени за нова зала за националните ни отбори по художествена гимнастика в София, в проект за енергийна ефективност, съобщават от ММС.

Около 5 млн. лв. са откраднати от инкасо автомобила в София

Около 5 милиона лева са откраднати при въоръжения грабеж на инкасо автомобил в София, сочат първоначалните данни от разследването. Това е една от най-големите суми, които са били ограбвани досега у нас, съобщава Нова телевизия.

Доброволци ще търсят изчезналия Сашко в „Люлин“, „Горна баня“ и „Овча купел“

Вече шести ден продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Доброволците са решили да търсят момчето и в София, като са определени сборни пунктове в „Люлин“, „Горна баня“ и „Овча купел“, съобщава bTV.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right