Новините в София:Най-важното за деня 17 септември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 септември 2019 г.

Тийнейджър скочи от 14-ия етаж в Дружба 1

Момче се е самоубило рано тази сутрин в столичния Дружба 1. Тялото на детето е открито от минаващи хора. "Сигналът е подаден към 6.45 ч. в МВР. Момчето е тийнейджър и е скочило от 14-ия етаж", потвърдиха от пресцентъра на МВР пред Столица.bg.
Тялото е открито в близост до восикя бл. 67, който е до езерото в Дружба, казаха очевидци на трагедията. Изясняват се причините, довели до драмата.

Йорданка Фандъкова: Страшно е, че от битка за София може да стане битка срещу София (ВИДЕО)

Няма битка за София – има работа за София! И нека с любов и мъдрост работим за София. Това бяха заключителните думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова в приветствието си на тържествената сесия на СОС послучай празника на София - 17 септември. В словото си тя направи своеобразен отчет на постигнатото и развитието на града в последните 10 години.
"Предизборната кампания очевидно започна. От състезание на проекти за развитието на София обаче тя се превръща в битка за власт. Още по-страшно е, че от битка за София, тя е на път да стане битка срещу София", каза столичният кмет.

Квартали на София остават на сухо

Водоснабдяването на някои квартали ще бъде прекъснато утре, 18 септември, съобщават от "Софийска вода".
От 10,00 до 20,00 ч. кв. "Малинова долина", жк "Стуедентски град", жк "Малинова долина", кв. "Витоша" - ул. "Братя Чакрин", "Слав Караславов" и Константин Петканов" остават на сухо. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 ч. ще има водоноски на ж.к. „Студентски град“ - ул. „Проф. Иван Странски“ – магазин Кауфланд; кв. „Витоша“ - ул. „Константин Петканов“, ъгъла с ул. „Слав Караславов“.

В "Хладилника" издигат офис сграда с 35 000 квадратни метра площ

Нова и огромна офис сграда ще бъде построена в нayчнo-пpoизвoдcтвeнaтa зoнa "Xлaдилниĸa". Инвестицията се нарича Раrk Lаnе Оffісе Сеntеr и е на 35 000 ĸв. м зacтpoeнa плoщ, мoдepни тexнoлoгии и мнoгo зeлeни пpocтpaнcтвa. Идеята идва от Раrk Lаnе Dеvеlорmеntѕ, чacт oт АG Саріtаl.
Бъдещата сграда ще приюти до 2500 служители. Тя се намира в близост до мол Парадайс и Aджибaдeм Cити Kлиниĸ Бoлницa Toĸyдa. Вече е направена cимвoличнaта пъpвa ĸoпĸa, нo paбoтaтa пo пpoeĸтa e зaпoчнaлa oщe пpeз юни мeceц т.г. Очаква се той дa бъдe зaвъpшeн дo cpeдaтa нa 2021 г. Πъpвитe нaeмaтeли ще се нанесат дo ĸpaя нa тази година, обясни Taня Koceвa-Бoшoвa, yпpaвлявaщ пapтньop в Раrk Lаnе Dеvеlорmеntѕ,цитирана от money.bg.

Скандалът за мръсен магазин в Красна поляна продължава

Жителите на община "Красна поляна" продължават да се тревожат и да твърдят, че още от 2018 г. се прикрива опасността от епидемия на вирусен хепатит А в района. От Сдружението Бъдеще за Красна поляна са отправили официално запитване до СРЗИ и са алармирали, че в магазин от голяма верига има болни служители.
В отговора на Столична регионална здравна инспекция се потвърджава, че в магазина на ул. "Възкресение" №66 наистина има заболял от хепатит А служител.

София празнува!

На 3-и април 1879 г. София е обявена за столица на Княжество България от Учредителното събрание. Сто години по-късно – 1979 г. Министерският съвет обявява тази дата за Ден на София. На 25 март 1992 г. Общинският съвет на столицата решава датата да се промени на 17-и септември. На този ден е църковният празник на светите великомъченици София и трите ѝ дъщери – Вяра, Надежда и Любов“.
Столична община днес е предвидила богата програма от над десет събития.

Огромно задръстване от "Симеоновско шосе" до Румънското посолство (СНИМКИ)

Огромно задръстване има в този час в района на "Семинарията", видя Столица.bg. Върволицата от коли започва от Кръговото на "Симеоновско шосе" и стига чак до Румънското посолство на бул. "Ситняково". Тапата е гигантска и в обратната посока.
Навсякъде колите са в две колони. Отнема повече от 20 минути, за да се стигне от "Свети Наум" до гара "Пионер".

Пожарникари спасиха от огъня 6 къщи

Пожарникари спасиха от огнената стихия 6 къщи в село Сводне, община Правец, съобщиха от РДПБЗН – София.
Бедствието е започнало малко след 14 часа днес. Пристигналите на място огнеборци и доброволци с общи усилия са ограничили разпространението на пламъците. По-късно те са изгасено изцяло.
Продължават действията за пресичане пътя на огъня, който се развива към близък горски масив.

Катастрофа с мотор край "Мосю Бриколаж"- "Люлин"

Моторист пострада при катастрофа на пътя между магазина "Мосю Бриколаж"- "Люлин" и "Обеля". За това съобщиха шофьори в социалната мрежа. В района се е образувало задръстване.
На място има екип на "Пътна полиция", който уточнява причините за ПТП-то.
Според свиделите на инцидента мотористът е добре, прегледан е на място от екип на Спешна помощ. Няма сериозни наранявания.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right