Новините в София: Най-важното за деня 17 септември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 септември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 септември 2020 г.

Частник отряза 3 вместо 1 дърво в кв. Канала в район Искър

Собственик на частен имот в кв. Канала, район Искър-Столична община, ще бъде глобен заради изсичането на дървета. Той е имал разрешение за премахването на едно сухо дърво, а е отсякъл три. Бдителни граждани веднага сигнализираха община Искър. Веднага на мястото е изпратен екип.

Зам.-кметът Десислава Билева и баскетболистите на "Левски" засадиха фиданки в Борисовата (СНИМКИ)

Зам.-кметът по екология на Столична община Десислава Билева и баскетболистите на "Левски-Лукойл" засадиха фиданки в Борисовата градина в София. Целта на инициативата е за чиста и зелена София. Те заедно сложиха началото на есенния залесителен сезон. Предвидено е през сезона да бъдат засадени над 2200 дървета в София. Първите 40 дръвчета засадиха баскетболистите днес в Борисовата градина в столицата. "Останалите фиданки ще бъдат в паркове, градинки и зелени площи из цяла София, както и ще продължи залесяването на Новата гора край Суходол", каза зам.-кметът  Десислава Билева.

Стартира монтажът на къщи от морски контейнери във Факултета (СНИМКИ)

Нови 51 апартамента за 300 души ще осигури Столична община на жители на Факултета, район Красна поляна. Това е пилотен проек, в който започва изграждането на многофамилни жилищни сгради от морски контейнери. От днес стартира монтажът на жилищните сгради. Очаква се първите две секции да са готови до дни да са готови и да получат акт 15, а третата ще посрещне обитателите си до средата на октомври.

Строят нова пристройка на 52-о училище "Цанко Церковски" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Само след 8 месеца столичното 52-о училище "Цанко Церковски" в Бояна, район "Витоша", ще има нова пристройка. Тя ще бъде на 2 етажа и в нея ще има 3 класни стаи и учителска, каквато до момента няма в основната сграда.  Днес беше направена първа копка на новата сграда.

Променя се движението на четири от важните кръстовища по бул. "Царица Йоанна" (СНИМКИ)

Променя се организацията на движение по протежението на бул. “Царица Йоанна" на 4 възлови кръстовища. Това съобщиха от "Транспорт за София". Ето и детайлите:    1. Кръстовища на бул. "Вардар" и бул. "Царица Йоанна" - обособяване на допълнителна лента за "направо" за направлението по бул. "Царица Йоанна" в посока център - дейностите по реализацията на новата организация на движение вече са завършени.

Съпрузи са задържани заради простреляния в Етрополе мъж

Съпрузи от Етрополе са задържани заради инцидента с простреляния мъж на 32 - години в града вчера. Това съобщиха от ОДМВР- София. Криминалистите са установили, че мъжът на 57-години е физическия извършител на деянието. Заедно с него обаче за срок до 24 часа е задържана и 43-годишната му жена.   И двамата нямат криминални регистрации на този етап. Според първоначалните данни мотивите за инцидента и стрелбата са  лични.   

Патриарх Неофит отслужи празнична литургия в църквата "Света София" (СНИМКИ/ВИДЕО)

С празнична литургия в църквата "Света София" започна тържественото честване на Деня на София. Литургията се отслужи от Патриарх Неофит. Здраве и успех пожела той на столичани, и благослови миряните. "Да са благословени столичани с този хубав празник. Молим се Бог да бъди щедър и милостив, и каквото трябва да постигнем с общи усилия за доброто на града. Да ни благослови Бог с успехи. И доколкото е възможно да живеем в мир помежду си", каза Патриархът. 

39 нови в София с коронавирус за 24 часа, още 184 излекувани за страната

За изминалото денонощие са направени общо 4835 PCR теста. От тях положителни за коронавируса са се оказали 174 проби. Така общият брой на потвърдените случаи става 18 390, от които 4 410 са активни.Това сочат данните от Националната информационна система.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right