Новините в София: Най-важното за деня 17 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 януари 2020 г.

Паркирал пред входа джип забави закуската на 300 деца в 127 градина (СНИМКИ)

Джип забави закуската на децата от столичната 127 детска градина "Слънце" на ул. "Деде Агач", район Триадица. Шофьорът на автомобила бе паркирал тази сутрин на забранено място, точно пред входа на детското заведение, без да се съобразява. Закъсняха със закуската, сигнализираха пред Столица.bg възмутени родители.

София заделя за подслон на бездомните под 14 лева на нощ

В столицата за престой и покрив на бездомниците, приютявани в кризисния център и филиала към него от началото на декември до края на март, реално се падат по 13,7 лева на нощувка. Това показват справки за издръжките на общинските приюти в столицата и другите големите градове на страната, съобщават от "Монитор".

Сигнал за насилие над ученик в столичното 94-то училище

Майка на момче в 5-ти клас сигнализира пред Нова телевизия, че синът ѝ е удрян многократно от директорката на столичното 94-то училище. Oт учебното заведение категорично отричат някой да е посягал на детето.

Маскирани отмъкнаха машина за винетки от бензиностанция на "Ботевградско шосе"

Трима маскирани мъже са ограбили бензиностанция на булевард "Ботевградско шосе" през изминалата нощ, съобщи БГНЕС.

На обсъждането на Бюджет 2020: Канализация, пробиви и ремонти в кварталите искат гражданите

Горублянци най-активни и конструктивни в предложенията си към Столична община, в Панчарево се надяват на канализация и ремонт на Самоковско шосе Три часа и 15 минути продължи общественото обсъждане на проекта на Бюджет 2020 - 1,7 млрд. лв., на Столична община снощи в сградата на Московска 33.

Автомобил падна във Владайската река

Лек автомобил падна във Владайска река, на ул. „Лавандула“ в кв. „Орландовци“. Колата е забелязана тази сутрин, вероятно е катастрофирала снощи, обясниха от пресцентъра на МВР, цитирани от bTV.

От "Банкя" обясняват как се грижат за "Пътеката на здравето"

Мнозина жители и гости на Банкя се питат защо не се отстраняват падналите дървета около „Пътеката на здравето”. Своевременно се отстраняват тези, които са надвиснали над Алеята и създават предпоставки за инциденти.

Слънчево и тихо време за "Витоша зимен Фест"

С метеопрогноза за слънчево и тихо време, утре пред хижа Алеко на Витоша след 10 ч. започват всички активности, посветени на Световния ден на снега и на "Витоша зимен Фест". Предстоят много атракции, екшън и състезания с надпреварите по спускане с велосипеди по сняг за време, ски-алпинизъм, паралелен слалом за деца и спринтово ски-бягане около хижата.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 20-24 януари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Спряно е движението преди тунел „Витиня“ заради произшествие

Временно е преустановено движението по магистрала „Хемус“ преди тунел „Витиня“, съобщават от Пресцентъра на МВР. Около 18.40 часа е подаден сигнал за запалил се микробус с метанова уредба. Шофьорът е напуснал микробуса навреме и пострадали няма.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right