Новините в София: Най-важното за деня 17 януари 2021 г.

София нощем

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 януари 2021 г.

Само 55 новозаразени в София от общо 233 в страната

За последното денонощие в страната са установени едва 233 положителни резултата от направени 4 628 теста, 3321 PCR и 1307 бързи антигенни, според данните на Националната информационна система.

Засякоха частно парти в ресторанта на столичен хотел

Акция на СДВР и СРЗИ се е провела снощи в столичния хотел „Маринела“, съобщава БТВ. Ресторантът в хотела е продължил да работи и след 22 ч. Полицията е нахлула в ресторанта на хотела, разположен на 19 етаж след 22 ч.

Затруднение на движението по пътя София-Калотина заради катастрофа

Има затруднение на движението по път I-8 София - Калотина при разклона за Опицвет на км 27, в посока София, съобщават от АПИ. Временно то се осъществява в една лента заради катастрофа. Ограничава се преминаването по изпреварваща лента.

Кризисният център за бездомни в София работи и през деня

Няма случаи на измръзнали в столичния кризисен център в „Захарна фабрика“, съобщава директорът на центъра Пепи Джуренов. 82 са настанените бездомници в събота в Кризисния център. Предлагат се вече и походни легла, тъй като капацитетът на центъра е почти изчерпан.

11 сигнала за замръзнали хора в столицата на телефон 112

В Националната система 112 за последните 12 часа са подадени 20 сигнала за замръзнали хора, съобщава Фокус. Това сигнали от цялата страна. За територията на столицата са 11.

Новите количества от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигат утре

Утре в столицата се очаква да пристигнат новите количества от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“, съобщават от Здравното министерство. Дозите ще са 18 720 и ще бъдат приети зад сградата на Ръководство на въздушното движение.

След това, в 8.45 ч. ще се състои брифинг на доц. Ангел Кунчев и Богдан Кирилов, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата. Ваксините ще бъдат разпределени за РЗИ-та в страната.

Топлофикация-София пусна обществена поръчка за инсталация за RDF

Топлофикация София пусна обществена поръчка за изграждане на инсенератор за горене на отпадъци за 350 млн. лв, става ясно от качената информация на страницата на Агенцията за обществени поръчки.

Започва вторият етап на ваксинация за медиците във ВМА

В понеделник, 18 януари, в 10.00 часа ще стартира вторият етап от ваксинирането на личния състав на Военномедицинска академия, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Инцидент с велосипедист в София

Велосипедист се е блъснал в автобус в центъра на столицата, съобщават от пресцентъра на МВР. От удара е било счупено стъклото на превозното средство. Велосипедистът е откаран в болница. Подробности за инцидента не се споменават.

Част от ж.к. „Бъкстон“ започва седмицата без вода

Планови ремонти на „Софийска вода“ в понеделник, 18 януари, ще наложат спиране на водоснабдяването в някои столични райони.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 17 април 2024 г....

Времето на 17 април 2024 г.: В сряда ще е облачно и ветровито, съобщават от НИМХ. Ще се развива купеста и купесто-дъждо...

Прочети още keyboard_arrow_right