Новините в София: Най-важното за деня 17 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 юли 2021 г.

Заради профилактика на захранването: На 18 юли няма да работят таблата по спирките

От ЦГМ съобщават, че на 18 юли от 9.00 до 16.00 часа ще направят профилактика на електрозахранването на част от своите системи. В указания период от време няма да работят таблата на спирките. Възможно е да има и затруднения при издаването на абонаментни карти. Няма да бъдат достъпни и услугите на сайта. От ЦГМ се извиняват за причиненото неудобство. Профилактика е в изпълнение на наредба на Министерството на икономиката и енергетиката.

"Биг брадър": В бус лентите на София 118 камери ловят нарушители

В бус лентите по софийските булеварди 118 камери са разположени да ловят нарушители. Това съобщиха от Столичната община, цитирани от „Монитор“.
От кметството обявиха, че увеличават контрола на движението в рамките на обособените трасета и бус-ленти за градския транспорт. Това става чрез повече камери и разширяване на локациите. С днешна дата са монтирани нови 38 камери по бус лентите. Така заедно с наличните устройства, поставени през последните две години, общата цифра на електронните очи в столицата стига 118. „По този начин се продължава политиката по въвеждане на все повече методи и мерки за приоритизиране на движението на превозните средства на градския транспорт“, обясниха от „Московска“ 33.

С помощта на Столична община частни фирми ваксинират служителите си

Компания, която произвежда у нас чипове и сензори за автомобилната индустрия, е първата фирма, която се възползва от инициативата на Столична община за ваксинация на служителите на работните им места.
С логистичната помощ на дирекция "Аварийна помощ и превенция", медицински екип от 24 ДКЦ посети на място фирмата и имунизира срещу COVID-19 всички желаещи. Поставени бяха ваксини според предпочитанията на хората. Тези, които избраха еднодозовата ваксина "Янсен" получиха веднага и европейски сертификат.

Катастрофа на "Тракия" посока София, движението е в активна и аварийна ленти

При километър 295 на магистрала "Тракия" посока София има катастрофа. Заради това временно движението в участъка се осъществява в активна и аварийна ленти, съобщават от АПИ. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Екзотично попълнение в столичния зоопарк: Двойка птици носорози- тръбачи

В зоопарка на София си имат ново екзотично попълнение, което радва посетителите. Това са двойка птици-носорози тръбачи, които пристигнаха наскоро от зоологическата градина в Букурещ. Новината съобщиха от столичния зоопарк в социалната мрежа. Птиците са кръстени тръбачи заради пронизителните звуци, които издават. Образуват двойки за цял живот и имат интересно брачно поведение.

За 2020 г.: Над 3500 културни проекта са получили финансиране от Столична община

Над 3 500 проекта в сферата на културата са получили финансиране през 2020 г. от Столична община. В тях са участвали над 38 000 творци, а публиката е била 915 000 души, отчитат организаторите им.
Това показват данните в доклада за дейността в сферата на културата на Столичната община. Освен преглед на проведените събития в дигиталния документ, който всеки може да прочете на artsofia.bg, е събрана информация и за всички антикризисни мерки и подкрепата оказана на творците и местата за култура в София през първата година, белязана от глобалната пандемия от COVID-19.

16 новозаразени в София за денонощие, 84 излекувани за страната

За последните 24 часа в страната са направени 16 122 теста, от които 3146 по метода PCR и 12 976 са антигенни. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 76 проби.
Заразата за денонощието са преборили 84-има. Активните случаи са 7544.
736 са в болница, от които 91 в интензивни отделения. Починалите са шестима души.

До 6 август остава промяната на трафика заради ремонта по "Първа българска армия"

Заради ремонта по ул. "Първа българска армия" временната промяна в организацията на движението се удължава до 6 август- включително. Това съобщават от Столична община и дават повече подробности.
До 6 август остава забраната за влизането на пътни превозни средства по ул. „Първа българска армия“ между моста на река Суходолска и ул. „Нешо Бончев“, включително и през кръстовище ул. „Първа българска армия“ – ул. „Нешо Бончев“ .

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right