Новините в София: Най-важното за деня 18 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 април 2020 г.

За отговорност на празника призова Йорданка Фандъкова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова софиянци да са разумни и отговорни за празника пред БНР. Избягване струпването пред църквите ще е проява на отговорно поведение на Великден. Така всички ще се радваме на още много празници.

Огнища от семеен тип има в столичните ромски квартали

Директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев сподели, че в двата ромски квартала "Филиповци" и "Факултета" са констатирани множество огнища на вируса от семеен тип, в интервю пред Нова ТВ.

Деца от столицата боядисват яйца онлайн

На Велика събота се боядисват яйцата, но в условията на пандемия и строги мерки за предотвратяване на заразяване се налага всичко да се прави по различен начин. Децата от неделното училище на храма „Рождество Христово” в София боядисват великденските яйца онлайн, спазвайки напътствията на учителката Велина Андонова, показа Нова ТВ.

Фандъкова: Контролът на влизане в София ще е много сериозен

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изказа своята благодарност към всички, които са останали в София за празниците. Спазването на мерките и отговорността на столичани ще допринесе за това да бъдат свалени по-бързо от забраните, каза кметът на София при посещението си в дом за възрастни хора.

„ИСУЛ“ има нужда от спешна помощ за покупката на респиратор

Екипът на Младежки театър „Николай Бинев“ стартира дарителска кампания в помощ на болница „ИСУЛ“.  „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се нарича дарителската кампания, която цели да се събере сумата от 45 000 лева за покупката на респиратор за дихателна реанимация, който подпомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Тестват шофьорите на градския транспорт в София

От днес, 18 април, започва тестването за COVID-19 на шофьорите на градския транспорт. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Заедно със столичната РЗИ сме осигурили 400 теста за изследване на водачи от гаражите “Малашевци” и “Дружба”, като тестването ще се извърши поетапно, посочи Фандъкова.

Йорданка Фандъкова посети дома за възрастни хора „Надежда“

В навечерието на Великден кметът на София Йорданка Фандъкова занесе козунаци и боядисани яйца на възрастните хора в дом „Надежда“. Заедно с екипи на общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“ кметът Фандъкова се включи в раздаването на традиционните продукти за празника.

Намериха собственика на загубената сума в метрото

Намерен е собственикът на плика с пари и мило послание на една от станциите на столичното метро, съобщава БТВ, цитирайки СДВР.

На входа на „Факултета“ правят бързи тестове за COVID-19

На входа на кв. „Факултета“ в София се правят бързи тестове за COVID-19, съобщиха от БТВ. Там се намират екипи на РЗИ-София и всеки от жителите на квартала, който иска, може да си направи.

13 нови случая на COVID-19 към 18.00 ч., 8 са в София

878 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 13 нови случая, като 8 са в област София, 3 в област Сливен, 1 в област Стара Загора и 1 в област Ямбол. Лабораториите продължават да работят.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right