Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 април 2021 г.

44-годишен, с 3,43 промила алкохол катастрофира по пътя Пловдив - София

Мъж на 44-години катастрофира с БМВ на магистрала "Тракия" надвечер в събота. Той е загубил контрол над автомобила и се ударил в движещия се пред него камион, предаде Фокус, позовавайки се на информация на ОД на МВР Пловдив. Шофьорът е задържан, тъй като е установено, че е употребил алкохол. Тестът с дрегер епоказал наличието на 3,43 промила алкохол.

Градежът на столичната църквата "Св. Пимен Зографски" е на финала, започна кампания за дарения

Около 100 000 лв. са необходими още за завършване на новостраящата се църква "Св. Пимен Зографски" в столичния район Изгрев. От 2 април т. г. е започнала нова кампания за набиране на дарения. Към момента са събрани 4126 лв., съобщавата от Църковното настоятелство. По предварителни разчети православният храм трябва да е завършен около Великден. Цел на кампанията е за дострояване на църквата, едниствената  район "Изгрев", а каузата е бързото построяване, за да бъде в услуга на православните християни.

Студентът в Харвард Георги Иванов: Баба и дядо най-много се радват, категорично ще се върна в България

Плановете за бъдещето ми не са ясни, оставам отворен елемент, но категорично след като завърша образованието си ще се върна в България. Това заяви приетият в едни от най-престижните университети в света - Харвард, Георги Иванов пред bTV. Той  е възпитаник на Софийската математическа гимназия и след много години работа, усилия и учене сбъдва мечтата си да учи в Харвард. "Изпитах силна емоция на 7 април т. г. когато разбрах, че съм приет. От 4-годишен слушам за Харвард и най-престижните университети", разказа Георги.

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми (СНИМКИ)

Паркирането в столичния район "Младост" е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите съобщават в социалната мрежа живеещи в Младост 4. Пред бл. 454 вх. 4 някои от обитателите си меткат по една стара гума и така си пазят паркомясто. Иначе от публикуваната снимка ясно се вижда са личните им автомобили са спрени под прозорците.

Столична община с пилотен проект за електронна смяна на адресната регистрация в София

Поредната стъпка към електронизиране на услугите на Столична община е направена. Съвсем скоро от Московска 33 ще стартират като пилотен проект платформа за смяна на адресната регистрация по електронен път. За тази новост съобщи зам.-кметът по дигитализация Енчо Керезов. Съвместният екип на Innovative Sofia и Зелена София е готов с първа версия на прототип за изцяло електронна промяна на адресната регистрация, написа Керезов в социалната мрежа. Първата версия е резултат от редица интервюта и обратна връзка от граждани и разработен по международно утвърдена методология, доставена от британската консултанска агенция FutureGov.

Продължава подписването на договори с над 5000 кандидати за безплатна подмяна на печки в София

И през новата седмица Столична община продължава поетапното подписване на индивидуалните договори за безплатната подмяна на отполителни уреди с екологични по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“, финансиран по ОПОС. Към момента са одобрените 5506 кандидати. От 24 март т. г. е създадена организация за поетапно подписване на договорите с одобрените кандидати на ул. „Кракра“ № 2А, галерия „Сезони“.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right