Новините в София: Най-важното за деня 18 декември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 декември 2019 г.

Отново агресия на пътя: Мъж отвори врата на кола и нарита водача

За пореден път случай на агресия между шофьори в столицата. Екшънът този път се развива на булевард "Арсеналски". За инцидента разказват от Нова телевизия, на базата на видеокадри, които са получили от зрител. На тях се вижда как на булевард в София мъж отваря вратата на кола и започва да рита водача. 

Зарязаха кола на "Спарк " по таван в "Слатина"

 Кола на фирма "Спарк" е намерена обърната по таван в "Слатина" на кръговото на автобусите от крайградския транспорт. За това съобщават водачи със снимки в социалната мрежа.

Намерено е мъртво 15-годишно момче в София

Мъртвото тяло на младо момче е намерено в района на ТЕЦ-София в столицата.    Вчера около 13:30 ч. на телефоните на МВР е подаден сигнал за открит труп на 15-годишно момче на ул. "История Славянобългарска" в София, съобщиха от министерството, цитирани от DarikNews.bg.

Заради новото метро: Затварят "Евлоги и Христо Георгиеви" между "Мизия и "Шипка"

Строежът на третия метродиаметър ще внесе изменения в трафика в центъра на столицата. Става дума за бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", съобщават от Центъра за градска мобилност.

Кметът Димитър Божилов пред Столица.bg: "Триадица" застава на страната на гражданите (СНИМКИ)

Опитвам се да бъда максимално полезен и на хората, изолацията и издигането на стени вече са в миналото, обещава районният кмет Димитър Божилов спечели местните избори и на балотажа за кмет на столичния район „Триадица“ победи досегашния инж. Николай Терзиев. Божилов е на 34 години е, женен. До встъпването в длъжност е бил адвокат към Софийската адвокатска колегия. Роден е и е израснал в столицата.

Eкшън: Шофьор на камион блъска такси край "Герена" и бяга, полицията го преследва

Екшън като от филмите се разигра днес в столицата край стадион "Георги Аспарухов". Шофьор на камион е блъснал такси. И двамата шофьори са пострадали, но са без опасност за живота. Инцидентът е станал малко след 10:40 ч. на бул. „Владимир Вазов”, като двете превозни средства се ударили на завой, съобщават от bTV.

 В София: Разбиха модерно оборудвана наркооранжерия

В хода на специализирана полицейска операция, насочена срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, в момент на покупко-продажба са задържани двама мъже, на 29 и 37 години, 35-годишна жена, както и техен клиент – столичанин на 43 години. В хода на процесуално-следствените действия у задържаните са открити две сгъвки с вещество на буци и прах, пет мобилни телефона, сума пари и множество връзки с ключове. Това съобщиха от МВР.

 От "Топлофикация София": Всеки клиент може да провери дали правилно му е изчислена сметката

Всеки клиент може да провери правилно ли е изчислена сметката му за консумираната топлоенергия. Това съобщи говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова, цитирана от Радио "Фокус". Тя добави, че месечната сметка включва отоплението, подгряването на топла вода и енергията, отдадена от сградната инсталация.

Столична община дава терен за нова сграда на училище "Роналд Лаудер"

Нова сграда върху общински терен ще вдига частното училище "Роналд Лаудер" в София. Училищният комплекс е предвиден да бъде в район "Възраждане". В дневния ред на утрешната сесия на СОС е включен доклад за учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж върху недвижим имот - частна общинска собственост.

До края на годината пускат процедура за избор на изпълнител на етап 3 на трета линия на метрото

До края на 2019 г. ще се обявят тръжната процедура по ЗОП за избор на изпълнители на етап 3 от Третата линия на метрото в София. Етап 3 и 4 са предложени за изпълнение за програмния период 2021 - 2027 г., научи Столица.bg. Етап 3 вече има готов идеен проект и се намира в процедура на одобрение на ПУП.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right