Новините в София: Най-важното за деня 18 декември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 декември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 декември 2020 г.

Официално: Удължават мерките в София и страната до 31 януари

От 22 декември, вторник, до 31 януари 2021 г. в София и страната срокът на въведените противоепидемични мерки се удължава.

Отглеждат 4 кучета, заключени в мизерен апартамент на ул. Гургулят №28

След подаден сигнал за жестоко отношение към 4 кучета, заключени в апартамент на ул.“Гургулят“ №28, бе извършена проверка от компетентните органи. Апартаментът бе посетен от кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов, аварийна група на Столична община, специалисти от отдел „Контрол на строителството”, служители на 4 РПУ и екип на Общинско предприяти „Екоравновесие“.

Софийска градска прокуратура иска арест на жена за ПТП и загинал

40-годишна жена, шофирала лек автомобил „Порше“ в столицата, е задържана за тежък пътен инцидент, при който има загинал друг водач. От Софийска градска прокуратура са изготвили искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Б. На 17 декември около 15:30ч тя е управлявала лек автомобил марка „Порше“, с който е катастрофирала на ул. „Бойчо Бойчев“ в столицата.

Масови проверки на магазините в София за спазване на мерките

Екипи от служители на Столична РЗИ, МВР, Агенцията по храните и Комисията за защита на потребителите тръгнаха на проверки по магазините за спазване на противоепидемичните мерки в София. Проверките целят да се предотврати струпването на тълпи пред входовете на търговските обекти, както и вътре в магазините. Компетентните органи ще следят още на входа на магазина дали хората са с маски, правилно ли са поставени и има ли дистанция между отделните клиенти.

Мъж заплашвал жена с убийство в "Младост", задържаха го за 72 часа

Г.Р. на 35 години е задържан за срок до 72 часа заради отправени закани за убийство към жена в столичния "Младост". Мъжът е привлечен в качеството си на обвиняем, съобщават от Софийска районна прокуратура. 

Модерен софтуер за изпити в електронна среда влиза в три училища в София

Иновативен  софтуер за изпити в електронна среда влиза в три столични училища. Продуктът е разработен от шведска компания. Пилотното приложение се настройва през облака на Google за образованието.

Нова буслента по канала между бул. „Драган Цанков“ и НДК

Новото специализирано трасе по бул. "Евлоги и Христо Георгиев" ще увеличи скоростта на 6 линии от градския транспорт Нова буслента ще има по централния столичен булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", съобщиха от Спаси София. Това е първото специализирано за градски транспорт трасе за последните 3 години.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right