Новините в София: Най-важното за деня, 18 февруари 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 февруари 2019 г.

25-годишният мъж е убил родителите и брат си с брадва

25-годишният мъж от Нови Искър със брадва е съсякъл баща си. Тази сутрин той изби членовете на семейството си - родители, брат и баба.

От МО отричат той е техен служител. Първоначално бе съобщено, че мъжът е бил военнослужещ. По-късно излезе информация, че баща му е цивилен служител на МО. Убиецът е задържан.

Били са изхвърлени над 14 тона токсични отпадъци край софийското село Яна

Били са изхвърлени  около 14 тона токсични отпадъци в района на софийското село Яна. Това се е случило край местната река в селото. Това съобщи Красимир Димитров от РИОСВ  пред Нова тв .   Сигналът е подаден от жители в 5-то РПУ .Той е подаден в петък вечерта.

Откриха 28 хил. евро в багажа на пътник на Летище София

27 760 евро откриха в ръчния багаж на пътник митнически служители на Терминал 2 на Столичното летище. Пачките с евро са открита при при проверка на ръчния багаж на мъж от Йемен, поискана от Гранична полиция. Мъжът е на 42 години и е с белгийски документ за пътуване на бежанец. Той е пристигнал от Париж с полет през Белград на Летище София.

От 1000 до 50 000 лв. са глобите за незаконна реклама в София

Рекламни агенции и собственици в чиито имоти е извършена нерегламентирана реклама в София са заплашени от солени глоби, съобщиха от Столичен инспекторат. Над 63 билбордове, рекламни мрежи и пана са свалени при масовите проверки на Столичен инспекторат в София от началото на годината.

Три нови площадки за стари гуми ще има в София

Нови площадки, на които всеки гражданин ще може да си предаде старите гуми, са обособени на територията на София, съобщиха от общината. Старите гуми могат да бъдат предавани в обектите намиращисе на: бул. Илиянци № 6, жп гара София-Север и ул. Райко Даскалов № 51 в район Банкя.

Апаратите за таксуване в синя зона се връзват с НАП през март

Апаратите за самотаксуване при платено паркиране в София, в момента не подават информация към НАП. Все още нямат фискална връзка с приходната агенция, когато се заплаща синя зона. Едва през март Центърът за градска мобилност ще свърже с НАП устройствата за плащане в синя и зелена зона, съобщиха пред Столицаbg от Центъра за градска мобилност.

Софиянци доволни от паркинга и ски пазара до ст. Юнак `(СНИМКИ)

Още ден, два затопляне и ски оборудването на пазара до ст. Юнак, до метростанция "Васил Левски" ще бъде заменено от велосипедите. Това прогнозират софиянци, които веки уикенд посещават мястото и се снабдяват с оборудване. Това е единственият в България специализиран пазар за екипировка и оборудване втора употреба за зимни спортове.

Съдят Столична община заради шум от трамваи

Живущите в района на бул. Скобелев в София подадоха колективен иск в съда срещу Столична община, заради трамвайното трасе, което се намира буквално под прозорците на хората.

Започна конкурс ът за изпълнител на ремонт на 36-а градина в Дружба

Още една детска градина в район "Искър" ще бъде ремонтирана и изцяло обновена. Това е 36-а "Пеперуда" в Дружба 1. От днес стартира процедурата за избор на изпълнител за реконструкцията на сградата. Кандидатите за изпълнител могат да подават документи до 15 март т. г.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right