Новините в София: Най-важното за деня 18 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 февруари 2021 г.

Кметът на Триадица: Трите павилиона на тротоара не фигурираха в списъка от Столична общи (ВИДЕО)

Трите павилиона на тротоара на столичния бул. "Ив. Евст. Гешов", които са незаконни не са фигурирали в списъка то 23 обекта, изпратен от Столична община до район Триадица. Шахтата с незаконния кабел, захранващ обект в двора на болница "Св. Иван Рилски", е отваряна многократно и следствието трябва да изясни и кой и защо.

Шест спирки с лика на Васил Левски зарадваха столичани в район Искър (СНИМКИ)

Ликът на Васил Левски бе поставен върху шест спирконавеса в район „Искър“ в навечерието на 148-годишнината от гибелта му, съобщиха от районната администрация. Инициативата бе осъществена от Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, чиито председател е кметът на района Ивайло Цеков.

В София осъдиха 7 участници в наркогрупа, подготвяла убийства на прокурори и полицаи

Наказания до 8 г. „лишаване от свобода“ наложи съдът на 7 участници в наркогрупата, подготвяла убийства на прокурори и разследващи полицаи в София. Специализираният наказателен съд постанови наказания от по 8 и 4 години „лишаване от свобода“ на И.Й. и П.С. за ръководене на организирана престъпна група за производство, държане и разпространение на наркотици на територията на столицата, както и за приготовление на убийството на двама прокурори и двама разследващи полицаи. Престъпната група е била наречена „Фирмата“.

Задържан е мъжът, нападнал с чук шофьор на рейс 280 в София

Полицията е задържала мъжа, който атакува с чук шофьор на градския транспорт в София, съобщават от bTV. Инцидентът стана на столичния булевард "Г.М. Димитров" в автобус по линия 280. Нападателят е добре познат на полицията - има три присъди и няколко криминални регистрации за взломни кражби и хулиганство. 

Официално: Дават "Герена" на концесия, за да се направи нов стадион

Спортният комплекс "Георги Аспарухов" ще бъде отдаден на концесия. Информацията официално потвърдиха от Министерството на младежта и спорта в съобщение до медиите. Който получи концесията ще трябва да направи нов футболен стадион или да довърши реконструкцията на сегашния, като изгради козирка над Сектор "А" и три нови трибуни. Това съобщават от bTV.

Джип се запали на светофара на "Пирогов" (СНИМКИ)

Джип се запали по-рано тази сутрин на светофара на "Пирогов". От автомобила са излизали облаци дим. Била е нарушена видимостта на другите шофьори по трасето. За това разказаха в социалната мрежа със снимки и коментари граждани. 


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right