Новините в София: Най-важното за деня 18 февруари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 февруари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 18 февруари 2022 г.

В район "Възраждане" връчиха предписания на строителите на Мол София

Районната администрация на столичния район "Възраждане" е провела среща с всички участници в строителството на разширението на Мол София. Заместник-кмета на района арх. Николай Диков е поставил на обсъждане теми, касаещи спокойствието и сигурността на живущите в района. По сигнали на граждани, живеещи в района, нивата на шума от строежа на новата офисна част за търговския център през почивните дни се надвишават.

Зам.-кметът по финанси на София: Данъчните съобщения вече се печатат (ВИДЕО)

Започна печатането на съобщенията за местни данъци и такси за Столична община, съобщи заместник-кметът по направление "Финанси и здравеопазване" Дончо Барбалов. В следващите дни съобщенията ще бъдат разпратени до 796 273 физически и юридически лица, които притежават недвижими имоти в София. През миналата година броят им беше 725 272, отбеляза Барбалов.

Крадци разбиват коли в подземен паркинг в София

За серия от кражби на велосипеди и посегателства над автомобили сигнализират жители на столичния квартал "Свобода". Инцидентите се случват в подземен паркинг в квартала, разказва btv. Охранителни камери заснемат крадците - на 15 февруари към 4,30 през нощта за половин час те успяват да разбият странично стъкло на един автомобил и да отмъкнат два велосипеда.

В "Илинден" започнаха да разчистват старите коли (СНИМКИ)

Леки автомобили и камион бяха принудително премахнати от общински площи в район "Илинден". Превозните средства бяха стикерирани, след като не са движение, но не са отстранени доброволно от собствениците. Това свърши днес общинската администрация и след издадени заповеди автомобилите бяха премахнати от ул. „Божурище“ и в ж. к. "Гевгелийски". Сред леките коли имаше и камион. Всички бяха стикерирани преди 3 месеца.

Кръг от светещи букви ще има на мястото на мавзолея в София

Надпис от светещи букви ще замени инсталацията "Един човек" на мястото на бившият мавзолей в центъра на София. Това стана ясно при представянето на проектите за съвременно изкуство в градска среда, одобрени по програма "Навън" на Столична община. През тази година по програмата ще бъдат изградени два проекта.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right