Новините в София: Най-важното за деня 18 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 май 2021 г.

Жители на „Горубляне“ ще блокират „Цариградско шосе“, ако почистването на р. “Искър“ спре

Жители на софийското село Герман се събираха на протест тази вечер. Причината за недоволството е почистването на река Искър, съобщи bTV. Унищожаване на естествената растителност, изсичане на дървета и нарушаване на местообитанието на част от животните тук са свързани с почистването на коритото на реката.„Ще затворим „Цариградско шосе“, ако почистването не продължи,“ сподели арх. Янита Тарабанова от Инициативен комитет „Горубляне“. От Столична община са категорични, че почистването е разрешено от всички отговорни институции.

В София и страната: Всички ученици отново в клас от 31 май

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде заповед, с която от 31 май се допуска присъственото обучение на всички ученици. От Министерството обясниха, че от същата дата се допуска и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда.

Шофьор "сефтоса" мантинелата на новия участък на Софийското околовръстно край Лозен

"Летящ" шофьор за малко не се размаза на новия участък на Софийския околовръстен път. С червен Фолрксваген катастрофира на отсечката между отбивки Лозен - Герман. Снимка бе публикувана в социалната мрежа. Колата е излетяла и се е качила върху мантинелата, прекършила  е метален стълб на осветлението и замалко да влезе на насрещното. 

Спират водата в „Христо Смирненски“, „Суходол“ и с. Лозен

Планови ремонти на „Софийска вода“ в сряда, 19 май, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

За София и страната: За около 300 школа учебната година се удължава

Учебната година се удължава на практика само за малко над 300 школа в София и страната, съобщават от Образователното министерство. През миналата година в тези училища са прекъснали временно обучението на децата от  І до VІ клас. Вместо редовни учебни часове в електронна среда тогава те са предлагали извънкласни и проектни дейности и/или подкрепа за преодоляване на трудности при усвояване на материала, информират от Нова телевизия. 

Според експерти: Най-евтино се продават апартаментите в "Люлин" и "Връбница"

Търсите да закупите жилище в София, но разполагате с ограничени финанси? С най-ниски цени от всички останали столични "панелки" е най-големият жилищен комплекс- "Люлин". Там за квадратен метър се искат 860 евро. Това показват данните за първото тримесечие на годината на една от големите посреднически агенции в страната, цитирани от "Монитор".    Второто място по ниски цени е за  „Връбница“, където средната цена на сделките за периода е била 960 евро/кв.м. На ниво под хилядарка в евро (970 евро) на квадратен метър са били и сключените сделки в района на „Студентски град“. В останалите най-популярните сред купувачите квартали цените са : „Кръстова вада“ – 1300 евро/кв.м, „Манастирски ливади“ – 1225 евро/кв.м, Драгалевци – 1260 евро/кв.м, „Полигона“ - 1320 евро/кв.м, „Дианабад“ – 1280 евро/кв.м, „Младост“ – 1215 евро/кв.м, „Лагера“ – 1180 евро/кв.м, в широкия център на София – 1100 евро/кв.м, „Банишора“ – 1030 евро/кв.м.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right